Skip to main content

Nu-i lasă să ți-o/ți-l fure…

Nu lăsa dușmanul numit stres să îți fure iubita/iubitul. Multe cupluri își rămân fidele până la adânci bătrâneți, însă se lasă furați pe alte părți. De exemplu când vii stresat acasă si ea te așteaptă cu dragoste, iar tu țipi la ea, i-ai furat soțul acela plăcut pe care-l aștepta, iar pe tine te-ai furat de drăgălașiile ei. Stresul este un mare hoț al familiilor, fură adesea săruturile, îmbrățișările și vorba blândă care este balsam pe inima. Degeaba stați unul lângă altul o viață dacă stați în urlete și jigniri, de fapt veți realiza la bătrânețe că ați fost niște jefuitori de sentimente unul pentru celălalt.

Nu lăsa ca dușmanul numit indiferență să îți fure iubita/iubitul. Poate că ești blând, n-ai probleme cu stresul, nu țipi la ea/el, însă ești de o indiferență soră cu moartea. Până si un mort îți mai apare în vise, în amintiri, dar poate că tu ești genul care nu prezintă niciun interes pentru relație. Ești mereu morocănos, te doare capul, n-ai chef, distrugi vacanțele, n-ai energie pentru timpul familiei, ești mai plafonat decât tavanul când vine vorba despre a face ceva cu familia, însă ai energie doar cu anturajul cu băieții sau fetele.

Nu ești genul atent/ă cu ea/el, nu ești dispus/ă să asculți, să porți poverile ei/lui, te irită, te obosește și preferi să petreci timp pe telefon cu filme si jocuri. Dacă acesta este profilul tău ești un jefuitor al familie, ești “moartea pasiunii” și trebuie să schimbi urgent ceva. Hristos a cerut o iubire pasională în familie, o iubire sacrificială și dispusă oricând la orice e nevoie pentru a fi fericiți cei de lângă tine. Ai grijă de cei din casa ta pentru că sunt singurii cu care trebuie să te prezinți de mână la Judecată. Nu poți fi mireasa lui Hristos dacă de mireasa ta de pe pământ ți-ai bătut joc, nu poți fi mireasa lui Hristos dacă de mirele tău de pe pământ ți-ai bătut joc!

Cu prețuire,
Toni Berbece