Skip to main content

Nu ieși “gol” din casă…

Prea mulți credincioși ieșim zilnic din case cu piepturile goale, fără platoșa neprihanirii, cu vasele golite de untdelemnul Duhului Sfânt, iar faptul că ieșim goi de fapt îi spunem zilnic Diavolului si Lumii păcătoase ca suntem disponibili, un vas golit de Dumnezeu înseamnă disponibilitate pentru dumnezeul veacului acestuia, care înseamnă curvie, minciună, furt, răutate si ură. Biblia ne spune că noi suntem vase, iar vasele au rolul de a fi umplute si de a se goli. Cum ne golim? Zilnic ne golim de untdelemn prin faptul că ardem făclia de ni s-a dat in întunericul lumii, iar noi trăim azi un întuneric atât de dens încât ne golim foarte repede, de aceea si umplerea trebuie sa fie deasă. Dacă ne umplem doar o data pe săptămâna duminică la slujbă, nu facem decât să ne amăgim că suntem plini, însă este ca si cum ai bea apă doar duminica.

Prea mulți creștini poartă cu cinste pe brațe idolul numit telefon, în loc ca mâinile noastre sa fie preocupate cu precădere cu purtarea Scripturii si cu împreunatul palmelor în rugăciune. De fapt legănam înaintea ochilor noștri prea des si obsesiv “icoana vorbitoare” din Apocalipsa, prin care suntem zilnic amăgiți, umpluți cu frică si cu gunoaie. De fapt prea mulți ne mințim crezând că otrava luată în doze mici nu-i tot otravă, adunăm în noi mici doze de pornografie, mici doze de pofte nepermise, mici doze de lăcomie, mici doze de invidie, mici doze de violență, mici doze de nimicuri si ne spunem că le putem controla, dar așa cum o veveriță a umplut intr-o vară o antenă parabolică cu 150 de kg de ghinde, așa facem si noi, unul câte unul adunăm “păcățelele” si credem că suntem plini de Duh.

Prea mulți nu avem o viață personală cu Hristos, nu știm să ne rugăm precum unii politicieni care la o întâlnire de rugăciune au citit rugăciunile de pe foaie, rugăciuni scrie de duhovnicii lor care nu i-au învățat să se roage, însă le-au scris rugăciuni mecanice ca să dea bine in fără camerelor. Prea mulți ies goi din case, goi de Duhul Sfânt, dar gata de a fi umpluți de orice, pentru că acolo unde nu ai pus filtrul Scripturii peste mintea ta, ești precum o canalizare prin care trece orice. Suntem ca o gura de canal de pe asfalt, care adună odată cu apa de ploaie si gunoaiele, ci nu suntem vase sfinte si de cinste. Haideți sa ne pocăim, pentru că pocăința sună la fel si este aceeași pentru toți credincioșii din România si se găsește in toate traducerile Bibliei, fără excepție. Este vremea schimbării!

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece