Skip to main content

Un coșmar care m-a trimis la cumpărături…

Am visat că un om al străzii a găsit la gunoi o pungă în care fusese aruncată aproape o oală întreagă de mâncare (cum facem adesea noi aceștia care avem prea mult), acest om mânca din ea intr-o stație de autobuz, eu m-am apropiat de el si l-am întrebat: “De ce mănânci mâncarea aceasta aruncată de alții?” Iar el s-a uitat la mine si a strigat: “Pentru că nu-mi dai tu de mâncare!” M-am trezit si n-am mai avut somn până s-a făcut ziua. În tot acest timp am făcut planul de a merge mai des si mai plin de binecuvântări la oamenii sărmani pe care ii cunosc. Mi-am dat seama că trebuie să continui si mai intens ceea ce am început si oricât de implicat as fi in alte lucrări nu trebuie sa neglijez sărmanii.

Parintele Necula povestea la întâlnirea Mic Dejun cu Rugăciune din Parlamentul României cum in al doilea război mondial a avut loc un bombardament asupra unei Biserici în care se afla o statuie cu Isus, care avea mâinile întinse spre oameni spre ai binecuvanta si ajuta, însă bomba aceea a spulberat tocmai mâinile statuii. Preotul a chemat experți să refacă statuia, dar nu găseau lemn de aceeași vechime si densitate pentru a-i reface mâinile. Însă sora care făcea curat în Biserica într-o zi a șters mai bine soclul statuii care avea patina timpului pe el, iar pe soclu a descoperit o inscripție veche de sute de ani, iar această inscripție spunea: “Fiți voi mâinile Mele!”

Așadar, Hristos ne-a chemat înainte de toate să fim noi mâinile Lui care îngrijesc bolnavii și sărmanii, mâinile care șterg lacrimile si umplu frigiderele orfanilor si văduvelor. Vom fi judecați la judecata de apoi nu pentru că n-am construit catedrale impunătoare cu statui reprezentându-L pe Hristos, ci vom fi judecați că n-am fost mâinile lui Hristos in lume. Sa nu uitam mesajul lui Hristos de la Judecata spus chiar de El in evanghelia lui Matei: “– Plecaţi de la Mine, blestemaţilor, în focul cel veşnic, care a fost pregătit pentru diavolul şi pentru îngerii lui! Căci Mi-a fost foame şi nu Mi-aţi dat să mănânc, Mi-a fost sete şi nu Mi-aţi dat să beau, am fost străin şi nu M-aţi primit între voi, am fost gol şi nu M-aţi îmbrăcat, am fost bolnav şi în închisoare şi nu m-aţi vizitat (Matei 25:41-43!”

Dacă doriți sa ajutați campaniile umanitare de mâine de la Călărași si de săptămâna viitoare din alte localități puteți dona aici:
RO08INGB0000999906461937
Asociatia Centrul Crestin Profides
C.I.F. 36766530
Codul BIC/SWIFT: INGBROBU

Sau direct cu cardul: https://bisericaprofides.ro/donatii

Cu prețuire,
Toni Berbece