Skip to main content

“Nu mi-am luat copilul la Biserică pentru că îmi era greu…”

Așa încep mulți părinți cu lacrimi în ochi să-și plângă copiii, care azi sunt distruși de patimi și vicii. Când copilul era în grija ta, când aveai putere asupra lui, când era timpul să pui principii sfinte în el și tu l-ai lăsat să doarmă sau l-ai lăsat acasă că se plictisea în Biserică, să nu te aștepți să culegi roade sfinte din viața lui. Biblia ne îndeamnă de mici să curățim în ei pornirile firii nebune.

Am fost învățător la Școala Duminicală mulți ani, iar la un moment dat a venit la mine o mamă și mi-a mulțumit cu lacrimi în ochi. Am întrebat-o pentru ce, la care mi-a spus că fiul ei trecut de puțin timp de 18 ani a venit într-o noapte acasă dintr-un club, a trântit ușa și a țipat la ea: “De ce m-ai dus la Biserică de mic că acum nu mai pot să fac ce fac prietenii mei!” El voia să bea, să fumeze, să se drogheze, să curvească cu fetele care i se puneau pe tavă, dar cugetul lui era viu, era lumină în el care-l avertiza despre întunericul care urma să-l distrugă.

Poza de mai jos este de aseară de la noaptea de rugăciune de la Biserica Profides Paris. I-am surprins pe unii dintre copiii prezenți cum se închinau și se bucurau în Cristos. Cea mai mare investiție este aceasta, să punem lumina lui Cristos în ei, lumina care nu-i va lăsa să-și distrugă viețile prin necurăție.

Luați-vă copiii la Biserică chiar dacă vă e greu, chiar dacă-i treziți din somnul dulce, chiar dacă mai plâng, chiar dacă se plictisesc la slujbe, pentru că dacă nu-i luăm să se lipeasca Dumnezeu de ei îi lăsăm acasă unde vor sta cu orele la desene, care majoritatea sunt pline de vrăjitorie, demonism, vulgaritate subtilă, tentă sexuală și altele. Decât cu creierul prăjit de desene și mizerii de pe youtube, evident că mult mai bine e să fie duși la Biserică, unde vor învăța să fredoneze cântece curate, să socializeze cu copii crescuți în curăție și altele. Astfel vor căpăta discernământ și vor alege singuri pentru ei ceea ce e curat și frumos!

Cu prețuire,

Toni Berbece