Skip to main content

Nu te duce în Rai…

Nu te duce în Rai dacă doar faci o cruce sau trei sau douăzeci pe zi, semnul crucii făcut din degete nu are nimic “magic” ca să îți șteargă păcatele pe care le faci imediat după pauza de 3 secunde cât ai făcut o cruce, ci ce te spală de păcate pentru veșnicie este viața predată lui Hristos, iar Crucea nu mai e un semn făcut cu mână, ci devine un mod de viață. Pentru mine o cruce făcută înseamnă să nu mă uit la o femeie și să o poftesc în inima mea, pentru mine a-mi face cruce înseamnă să nu mă îmbăt, să nu înjur, să nu drăcui, să nu urăsc, să iert, să fac bine, acestea sunt “cruci făcute”, fără sfințenie semnul crucii e doar ritual fără putere.

Nu te duce în Rai doar faptul că la recensământ ai declarat că ești creștin de un anumit fel, ci ce te duce în Cer este când până și demonii declară despre tine că ești ucenicul lui Hristos cum au spus despre Pavel și alți sfinți. Degeaba declarăm despre noi înșine că suntem creștini, dacă nimeni altcineva nu observă lucrul acesta. Ne-am obișnuit să numim creștin și pe bețiv și pe curvar și pe drogat și pe mincinos si pe cel plin de mânie, însă Hristos ne-a spus că nu oricine spune “Doamne, Doamne” va intra în Cer, ci doar cine face voia Tatălui, care este sfințirea. În Iad vor fi milioane de oameni care la cimitir au avut la căpătâi câte o cruce. Asta este adevarata tragedie, să ajungi în Iad deși toți la înmormântare ți-au urat “țărână ușoară” și “drum lin spre stele”.

Nu te duce în Rai doar mersul la Biserică, ci să fii Biserică, nu te duce în Rai doar cititul din Biblie, ci trăirile ca sfinții Bibliei, nu te duce în Rai doar postul de la mâncare, ci postul de la răutate, nu te duce în Rai pomana, ci dărnicia cât ai fost in viață, te duce în Rai Hristos lăsat să trăiască prin tine, pentru că cine nu-L poartă pe Hristos în inimi cu siguranță îl poartă pe Diavol. Tu ce ai ales?

Cu prețuire,
Toni Berbece