Skip to main content

Copiii săraci ai României – Ce facem cu aceste statistici înfiorătoare?

✅ 41,5 la sută dintre copiii României sunt expuși sărăciei sau riscului de excluziune socială. Media europeană e la 24,2 la sută.

✅ Un sfert dintre copiii de la țară abandonează școala, mai exact 23 la sută dintre copiii înscriși în clasa pregătitoare în mediul rural nu mai ajung în clasa a VIII-a.

✅Școala diferă exagerat de mult între mediul rural si mediul urban, multe școli de la sate încă au WC in curte sau wc-uri mizerabile si greu de folosit, încălzire aproape deloc, apă caldă aproape deloc, internet aproape deloc si multe alte facilitați lipsă, așadar, copilul de la sat pleacă cu un mare dezavantaj în viață.

✅ Un copil care se naște într-o familie cu părinți slab educați are un risc de 50,5 la sută să devină sărac. Iar dacă părinții au carte, riscul de a deveni sărac e de doar 7 la sută, în schimb procentajul crește și mai dramatic în familiile condamnate la “învățatul la lumina lumânării”. Da, ați citit bine, chiar de curând am tras curent la doua familii care au patru respectiv șapte copii. Așadar pana acum acești 13 copii au învățat la lumânare, dar ce facem cu celelalte zeci de mii de cazuri?

Asociatia Profides luptă anul pentru zeci de mii de copii, vizitând zonele sărace cu alimente, haine, încălțăminte si mai ales cu ghiozdane si rechizite, la unele familii reușim chiar să le tragem curent si să le facem case, dar e nevoie de mai multă implicare, e nevoie si de tine. Așadar, dacă nu ai timp sa vizitezi personal o familie in nevoi, noi prin voluntarii noștri facem acest lucru frecvent. Hai si tu in echipa!

RO08INGB0000999906461937
Asociatia Centrul Crestin Profides
C.I.F. 36766530
Codul BIC/SWIFT: INGBROBU

Sau direct cu cardul: https://profides.galantom.ro/donations/add?id_fundraising_page=25581

Dumnezeu sa va răsplătească!
Cu prețuire,
Toni Berbece