Skip to main content

Nu te juca cu Dumnezeu…

Faraon a încercat să se joace cu Dumnezeu și a plecat mânios după poporul Lui, deși văzuse si trăise toate semnele Sale de putere, însă a sfârșit pe fundul Marii Roșii, iar azi acolo e un “muzeu subacvatic” unde scafandri pot vedea semnele neghiobiei de a te pune cu Dumnezeu. Orice președinte, guvern sau uniune mondială care se luptă cu Dumnezeu va sfârși în rușine ca Faraon, Regele lumii de atunci. Azi Europa e amenințată cu falimentul din cauza faptului că a sfidat Cerul cu legile spurcăciunii. Conducte de gaz explodate, un război care creste prețurile si reduce alimentele, o amenințare cu bombă nucleară si multe alte nenorociri sunt la ușă, pentru că Faraonii de azi se joacă cu Dumnezeu, batjocoritori-L!

Goliat l-a batjocorit pe Dumnezeu 40 de zile dimineața si seara, nu l-a trăsnit Dumnezeu din Cer pentru că nu ar fi fost suficient de umilitor, ci a pus un copilandru să îi închidă gura aia mare si hulitoare cu o piatră care i-a deconectat creierul virusat cu batjocură. Dacă unii nu sunt pedepsiți imediat este pentru că se pregătește cea mai umilitoare ieșire din scena istoriei, cum Goliat a fost umilit de “un câine”, cum l-a numit el pe David. Mai drăcuie tu mult, mai înjură tu mult de Hristoși, mai bleastămă și spurcă tot cu gura ta, pentru că de nu te căiești si nu te lași schimbat va fi pregătită si pentru tine o piatra ca pentru Goliat, piatra care va pune stop gurii tale stricate.

Am citit Biblia de zeci de ori dar n-am văzut niciun batjocoritor de Dumnezeu să scape nepedepsit. Istoria recentă ne vorbește despre oameni precum fostul solist al trupei AC/DC, care s-a înecat cu propria vomă după ce l-a hulit grosolan pe Dumnezeu, Marilyn Monroe l-a respins pe pastorul Billy Graham, care a vrut să-i vorbească de dragostea lui Hristos, iar la câteva luni a fost găsită moartă de supradoză. Trupa Beatles a declarat că sunt mai celebri decât Hristos, trei dintre ei au sfârșit tragic, iar liderul trupei, un “ateu”, a murit împușcat tocmai de un fan obsedat după el. Așadar, cum zice Scriptura: “Grozav lucru este să cazi în mâinile Dumnezeului celui viu (Evrei 10:31)!” Oare ești si tu un hulitor precum Diavolul, căruia i s-a pregătit Iadul? Sau ai destulă minte să nu te pui cu Creatorul tău ci să te împaci cu El prin Hristos?

Cu prețuire,
Toni Berbece