Skip to main content

Toată viata a călcat peste cadavre…

O tânără îngrijea de o bătrânică, când deodată aceasta a rămas fără suflare chiar în timp ce era ajutată să se reîntoarcă în pat după ce fusese la toaletă. Bătrânica a fost așezată pe pat, dar deodată s-a trezit, a apucat-o pe tânără de brațe și i-a spus: “Ia-mă de aici, sunt mulți, calc peste ei, nu mă lăsa aici, sunt mulți morți!” Iar după aceste cuvinte a murit cu adevărat. Această femeie avea doar un fiu, iar când fiul ei a venit la capelă i-a spus tinerei: “Vrei să știi de ce nimeni nu a venit la înmormântarea mamei? Pentru că ea toată viata a călcat peste cadavre, s-a iubit doar pe ea, nici pe Dumnezeu, nici pe semeni!”

Cazul acesta este cât se poate de real si i s-a întâmplat unei tinere care frecventează una dintre comunitățile Profides. Iar ce am înțeles de aici este că Iadul chiar este real după cum ne spune Scriptura (Întunericul de afară ‒ Matei 22:13; Focul cel veşnic ‒ Matei 25:41; Iazul de foc şi pucioasă ‒ Apocalipsa 19:20; Locul de chin ‒ Luca 16:23; Gheenă ‒ Matei 5:29), iar unii depun mărturie despre el înainte să plece din această lume. De exemplu unchiul soției mele, care toată viața a avut ca dumnezeu alcoolul, înainte să moară a strigat: “Luați-mă de aici, sunt urâți, vin după mine, nu mă lăsați pe mâna lor…” Toți cei care l-au auzit s-au înfiorat.

Bătrânica despre care vă povesteam a avut o funcție importantă, iar toată viata si-a bătut joc de oameni, nu L-a căutat pe Cel ce este bun ca din El să curgă bunătate spre oameni si prin ea, astfel a ajuns în Iad. Vom ajunge în locul pe care ni l-am pregătit, pe care l-am dorit și la stăpânul pe care L-am slujit. Prin ură, neiertare, vicii, păcate ne “asiguram” Iadul, iar prin Hristos si dragostea pe care o revarsă peste noi ne asiguram Raiul. Tu ce destinație ai ales pentru că vei ajunge acolo curând?

“Dar pentru voi, care va temeti de Numele Meu, va rasari Soarele neprihanirii, si tamaduirea va fi sub aripile Lui; veti iesi si veti sari ca viteii din grajd. Si veti calca in picioare pe cei rai, caci ei vor fi ca cenusa sub talpa picioarelor voastre, in ziua pe care o pregatesc Eu, zice Domnul ostirilor (Maleahi 4:2-3).”

Cu prețuire,
Toni Berbece