Skip to main content

Nu te obișnui cu ea/el…

Nu te obișnui cu frumusețea ei, ci mereu să rămâi uimit, înmărmurit cum de tu ai primit așa minune, exclamând mereu frumusețea ei, ca Adam când a văzut-o prima dată pe Eva, astfel vei rămâne focusat pe ce dar nemeritat ai primit. Fiul meu cel mic a zis că Grecia nu mai e la fel de frumoasă ca prima dată când am fost s-o vizităm. I-am spus că e fix la fel de frumoasă, doar că s-a obișnuit cu frumusețea ei și nu-l mai atrage. Apoi i-am ținut o lecție importantă despre căsătorie, despre faptul că trebuie să-și vadă mereu soția frumoasă, deoarece ochiul nostru tinde să se obișnuiască cu frumosul și chiar să-l considere banal. Așadar, spune-i soției/soțului cât de frumoasă/frumos este!

Nu te obișnui cu serviciile și slujirea pe care o primești. Faptul că pune o altă persoană mâna pe hainele tale murdare e un mare har care ți s-a făcut, persoana respectivă nu-i o roabă, un rob, ci ai primit un ajutor pe care trebuie să-l prețuiești. Nimeni nu e obligat să-ți încălzească ție ciorba, ci o face din dragoste, iar tu trebuie să fii veșnic recunoscător și să știi să păstrezi în gura ta mereu cuvintele de aur: “te rog frumos” și “mulțumesc”.

Nu te obișnui cu liniștea din căminul tău, să te miri mereu și să-i mulțumești mereu lui Dumnezeu de pacea din casa ta. Dacă vii acasă și e liniște, ai o soție care stă cuminte la locul ei, care vine să te sărute și apoi se duce să mai îngrijească de un copil, dacă ai un soț harnic care-si vede de treburile lui și apoi vine și spală vase, schimbă un copil sau face temele cu altul, aceasta este cea mai mare comoară de la Dumnezeu. Pune-te pe genunchi si mulțumește-I cu lacrimi, pentru că sunt milioane de oameni care au distrus liniștea aceasta prin ochii lor neastâmpărați si pofticioși și prin trupurile lor cuprinse de un foc al morții și al curviei.

Mulțumește-I lui Dumnezeu pentru ce ai primit și prețuiește!

Cu prețuire,
Toni Berbece