Skip to main content

Nu țineți necaz pe ele/ei

Secretul fericirii este să nu ții necazul, doar un neînțelept îl ține în minte și în inimă când acesta vine. Să nu ținem necaz pe soțiile noastre când au avut un moment de nervozitate, poate că e momentul descărcării stresului, oboselii, frustrării și a tensiunii vieții acesteia, noi bărbații avem și rolul de a absoarbe stările lor rele și de a le arunca în “marea uitării”, cum Hristos face cu păcatele noastre.

Voi soțiilor să nu țineți necaz pe soții voștri și să nu-i țineți cu dinții la gard când vă cer iubire, doar pentru că au fost nătărăi, ghiolbani sau neîndemânatici cu “vasele voastre sensibile”. Așa suntem noi uneori, mai butucănoși în exprimare și comportament, nu-i scuzabil dar și noi învățam tainele sensibile ale ființelor voastre gingașe. Nu vă supărați pe noi și nu țineți necazul în inimile voastre, nu-l exploatați, ci aruncați-l departe cum și Hristos a făcut cu piroanele de pe cruce, El nu le-a ținut amintire pentru a ne șantaja cu ele, au rămas doar găurile care ne vorbesc de iubirea lui, dar piroanele au dispărut.

Să nu țineți necaz când soțul sau soția a dat dovadă de slăbiciune, pentru că Apostolul Pavel ne spune că dragostea nu caută perfecțiunea în alții, ci dragostea, cu răbdare și rugăciune, acoperă greșelile. Iar o greșeală acoperită este ca un foc pe care-l acoperi cu o cârpă pentru a nu mai avea oxigen, se va stinge imediat. Cearta este oxigenul pentru dezbinare, nefericire, divorț și tot răul din familie. Așadar, acoperiți cearta, luați-i necazului oxigenul, nu-l țineți in minte și în inimă. Când diavolul aruncă cu săgeți arzătoare voi faceți-vă că plouă.

Cu prețuire,
Toni Berbece