Skip to main content

Nu vă blestemați niciodată copiii…

Ieri au venit la rugăciunea de după slujbă doi părinți cu copilul lor adult, era vizibil afectat de o încăierare si avea la picior o brățară de supraveghere. Mama acestui tânăr mi-a spus că dorește ca băiatul ei sa fie dezlegat de blestemele pe care ei ca părinți le-au aruncat asupra copilului, pentru ca toate blestemele lor s-au lipit de el. Erau în mod vădit afectați, iar odrasla lor era intr-o stare rea. Le-am explicat din Scriptură ce presupune dezlegarea de blestem si că trebuie să creadă în Hristos, cel ce rupe de orice putere a blestemului (Galateni 3:13-14), le-am explicat că protectia vine în urma pocăinței. Au înțeles si ne-am rugat cu putere de li s-au cutremurat ființele.

Dragi părinți, oricât de provocați ați fi, oricât de rele ar fi odraslele voastre, nu le blestemați, ci copiii care fac probleme au nevoie de rugăciuni fierbinți nu de blesteme, căci blestemele chiar sunt reale si chiar se prind. Îmi povestea tata că la ei în sat era un băiat tare rău, care mult necaz le făcea părinților, iar când a plecat în armată părinții l-au blestemat să se întoarcă între patru scânduri si așa a si fost. Un alt caz, chiar al unei rude îndepărtate, a fost acela că părinții l-au blestemat în urma unui scandal spunându-i: “Focul să te mănânce!” Așa a si fost, pentru ca înainte de a pleca in concediu a dat cu gaz împotriva insectelor, iar când a stins lumina a creat o explozie in care a murit carbonizat. Exista multe forme de blestem, nu doar din acestea care implica moartea, ci care proclama faliment, boala si eșec peste copii. Feriți-va de orice forma de blestem, mai ales de celebrul blestem: “Cum îmi faci tu mie așa sa îți facă si copiii tai!” Acesta e un blestem, nu-l rostiți, ci mai degrabă rugați-va!

“Dar Eu vă spun: Iubiţi pe vrăjmaşii voştri, binecuvântaţi pe cei ce vă blestemă, faceţi bine celor ce vă urăsc şi rugaţi-vă pentru cei ce vă asupresc şi vă prigonesc (Matei 5:44).” – Isus Hristos

“Binecuvântați pe cei ce vă prigonesc: binecuvântaţi şi nu blestemați (Romani 12:14)” – Apostolul Pavel

Cu prețuire robul lui Hristos,
Toni Berbece