Skip to main content

Nu vă fugăriți înțelepciunea…

Un rege i-a chemat pe toți tinerii din țara lui si le-a dat poruncă să își alunge tații de acasă. După ce s-a asigurat că porunca este executată, i-a chemat din nou și le-a poruncit să îi facă un frâu din nisip (frâu de strunit calul). Unul dintre tineri nu si-a alungat tatăl, ci l-a ținut si l-a îngrijit bine într-un loc ascuns. Pentru că nimeni nu știa cum se face un frâu din nisip, acest tânăr s-a dus si si-a întrebat tatăl cum se face. Iar tatăl i-a dat sfatul de a se duce la împărat să-l roage să-i arate frâul din nisip după care dorește un exemplar. Când tânărul s-a dus la împărat acesta si-a dat seama că nu si-a alungat tatăl. I-a chemat pe toți tinerii din regat si le-a dat ca exemplu pe tânărul care nu si-a alungat înțelepciunea de acasă, care nu a ascultat o porunca împotriva inimii sale.

Vin vremuri în care se dau legi împotriva înțelepciunii, iubirii si credinței. Ce vom face? Vom alunga toate acestea de acasa doar de dragul de a avea liniște pentru o foarte scurtă vreme, iar mai apoi “nebunie” si dincolo chinul Iadului? Vă spun, fără ele nu vom avea liniște si pace. Precum tânărul din poveste, țineți cu toată ființa de ceea ce știți că este drept si moral, nu vă vindeți principiile doar pentru că sunteți amenințati, intimidați si chiar jefuiți. Luptați, căci este rândul nostru să luptam pentru libertate si dreptate, pentru credință si familie, pentru copii si puritatea lor. Nu cedați, căci decât să vă mâncați o pâine cu râset acum, dar robi, mai bine cu plânset acum, dar liberi mai târziu.

Vă las cu vorbele lui Hristos: “Ferice de cei ce plâng, căci ei vor fi mângâiați! Ferice de cei blânzi, căci ei vor moșteni pământul! Ferice de cei flămânzi și însetați după neprihănire, căci ei vor fi săturați (Matei 5:3-11)!”

Cu prețuire pentru adevăr,
Toni Berbece