Skip to main content

Nu vom înțelege…

Nu vom înțelege niciodată un om sărac dacă nu am gustat din sărăcie, de aceea de multe ori trecem pe acolo pentru a nu ne uita disprețuitor, pentru a putea înțelege durerea omului care nu are și pentru a dărui. Fă un bine astăzi unui om în lipsă!

Nu vom înțelege un om bolnav dacă nu am cunoscut boala, de aceea de multe ori trecem prin valea umbrei morții pentru a nu-l uita pe cel care e nevoit să zăbovească mai mult decât noi pe acolo. Vizitează un om bolnav sau ocupă-te de nevoile lui!

Nu vom înțelege niciodată cât de dureroasă este trădarea până când nu am fost trădați de cineva drag, de aceea orice act de trădare în relații ar trebui să ne facă să promitem în sinea noastră că nu ne vom bate joc niciodată de sentimentele cuiva. Încurajează un om trădat, ridică-i moralul și fii tu un om credincios semenilor!

Nu vom înțelege niciodată profund lucrurile pe care nu le experimentăm, adesea Dumnezeu ne trece prin situații de criză pentru a ne face persoane sensibile și gata să sară în ajutor, de aceea nu disprețui momentele grele din viață pentru că ele te fac om, o persoansă sensibilă și înțelegătoare, ceva ce facultățile lumii nu-ți pot da. Cristos nu ne-a salvat stând pe tron, ci coborând printre noi, suferind ca și noi și fiind ispitit ca și noi, de aceea ni se spune: “Căci n-avem un mare preot care să nu aibă milă de slăbiciunile noastre, ci unul care în toate lucrurile a fost ispitit ca și noi dar fără păcat” (Evrei 4:14-16).

Cu prețuire,

Toni Berbece