Skip to main content

“O să mă întorc la Dumnezeu când o să scap de păcate!”

Aud foarte des această expresie, iar în urechile mele sună ca si cum ai spune: “O să intru la facultate când o să iau toate examenele care se dau în ea” sau “o să mă duc la spital când o să mă fac bine”. Este clar că intri la facultate pentru a învăța si nu are nimeni pretenția să le știi pe toate deja, este limpede că te duci la spital să fii operat sau tratat si nu ca om sănătos. Așa e si cu pocăința, dacă ai fi putut să scapi tu de păcate atunci de ce să mai vii la Hristos? Dacă ai fi putut tu să ajungi în Cer prin fapte, atunci de ce să mai fie nevoie de Cruce si de Jertfa lui Hristos?

Mai aud scuza: “O să mă botez când o să fiu perfect!” Oameni buni, botezul nu se face ca un om care a ajuns deja în Cer, în desăvârșire. Până si cel mai sfânt om de pe pământ tot mai are nevoie de sângele lui Hristos ca să-o curețe de gânduri, atitudini, sentimente si chiar fapte greșite. N-am văzut om fără păcat nici măcar în cele mai înalte sfere spirituale creștine. Așadar, nu te mai minți si nu te mai scuza. Ai nevoie de întoarcerea la Hristos ca să fii spălat, curățat, făcut un om nou, eliberat de demonii care te hărțuiesc prin vicii si destrăbălări.

Ce-ar fi fost ca fiul risipitor să fi spus: “O să mă întorc acasă când o să fiu sfânt si când o să recuperez toți banii pierduți pe femei si pe băutură!” Nu, ci el s-a întors la tata pentru că era în faliment. Dacă și tu ești în faliment moral, psihic, sufletesc, chiar fizic, vino la Tata! El este expert în a lua cioburi, falimentați, ca mine si ca tine si în a face opere de artă si vase de cinste. Ai încredere și vino, altfel va crește pe tine păcatul până îți va sufoca si ultima dorință de a te întoarce Acasă. Hai, vino! Pune-te chiar acum în genunchi sau îngenunchează în sufletul tău si spune: “Tată, mă întorc la Tine!”

Cu prețuire,
Toni Berbece