Skip to main content

Pentru prietenii mei care “nu au găsit” Iadul în Biblie

Cineva spunea că nu poate crede în Dumnezeul care trimite oamenii în iad. Atenție la exprimare! Dumnzeu nu trimite oameni în iad, ci doar le respectă alegerile. Nu cred că există în momentul de față pe pământ oameni care să nu fi auzit de Hristos și care este rolului lui (SALVAREA), evident cu excepția sălbaticilor care vor fi judecați după legea cugetului. Mai ales cu Facebook, Instagram, Twiter, Youtube și altele este imposibil să nu auzi măcar o chemare la pocăință. De aceea toate aceste canale de socializare vor grăbi venirea lui Hristos, pentru că înainte de venirea Lui toți vor trebui să audă Vestea Salvării.

Dacă desființezi iadul atunci înseamnă că-i spui în față lui Hristos, cel care ne-a vorbit de fapt despre pericolul de a ajunge acolo, că s-a jertfit degeaba și că și-a irosit timpul predicând-ne despre focul veșnic (30% din mesajul Său a fost pe acest subiect). Atunci le spui tuturor Apostolilor și celor care au vestit pocăința de-a lungul timpului că au predicat degeaba. Le spui tuturor celor ce au renunțat la păcat că nu trebuia, că aveau și varianta de a fi anihilați după moarte dacă ei nu vor Raiul. Iar în cele din urmă îi spui lui Dumnezeu că a avut o idee tare proastă de a-și jertfi Fiul, pentru că neexistând un iad, chiar nu avea de ce să ne salveze.

Acum poate că mă întrebați: “Unde se găsește doctrina despre iad în Biblie?” Haideți să vedem câteva versete și expresii folosite pentru Iad de Însuși Hristos: “întunericul de afară” (Matei 25:30); “plânsul și scrâșnirea dinților” (Matei 8:12; Matei 13:15); “focul cel veșnic” (Matei 25:41); “pedeapsa veșnică” (Matei 25:46); “lacul de foc care arde cu pucioasă” (Apocalipsa 19:20). Cercetează singur aceste versete și dacă toate acestea nu te lămuresc înseamnă că fugi de adevăr.

Nu la voia întâmplării este deseori folosit de Însuși Cristos cuvântul “veșnic” asociat cu toate aceste descrieri ale iadului. Nu mai fi ignorant. Toate acestea te avertizează cu privire la existența unei pedepse veșnice, de aceea nu vei avea nicio scuză în ziua Judecății că nu ai știut.

Cristos e salvarea, acceptă-L și atunci Iadul nu va fi destinația ta!

Cu prețuire,

Toni Berbece