Skip to main content

Către ateii batjocoritori de la Times New Roman

Am râs adesea la glumele voastre, unele foarte cu bun simț și inspirație, însă batjocura voastră la adresa lui Dumnezeu m-a scârbit. Am citit ultima voastră postare despre Dumnezeul care i-ar face praf pe creștinii care i se închină duminica. A pune cuvintele voastre porcoase în gura Lui, a drăcui în Numele lui Dumnezeu nu e grav, este extrem de grav. Vă mirați apoi că vin nenorociri peste voi, că sunteți loviți cu accidente, cancer, demență și altele.

Când eu eram adolescent era un tip într-un grup de comedie care îl batjocorea adesea pe Dumnezeu, uneori din postura de presupus preot. A murit într-un accident de mașină la o vârstă la care de obicei nu se coboară oamenii în groapă. Mulți români au înțeles ideea. Dar astăzi se naște în România tot mai mult o generație care nu are respect față de Dumnezeu.

E Ok să nu fii de acord cu moaștele, cum nici eu nu sunt, dar nu v-ați oprit la contestarea închinării și pupării morților, ci ați mers până la batjocorirea lui Dumnezeu în cel mai grotesc mod posibil. Ce treabă are Dumnezeu cu niște oameni care i-au pervertit credința? A-L batjocori pe El pentru că unii se închină la morți, e ca și cum ați arde Biblia că martorii lui Iehova, mormonii și alții o răstălmăcesc cum vor ei.

Apoi v-ați legat de ziua de odihnă. Nu, Dumnezeu nu a făcut ziua de odihnă ca să scape de noi, ca să-L lăsăm în pace. Dacă ați avea un copil bolnav și ați simți nevoia să vă rugați și ați nimeri în ziua de duminică, v-ați ruga unui Dumnezeu care “are închis” duminica, ați aștepta până luni?

Ați luat modelul lui Charlie Hebdo de a batjocori tot ce au oamenii mai scump și mai sfânt, a căror membrii le-a curs sângele pe trotuarele Parisului sub ochii îngroziți ai unei lumi întregi. Atunci unii au zis așa cu colțul gurii: “Dar ce le-a trebuit lor să batjocorească în halul ăsta pe Dumnezeu?” Dacă Charlie Hebdo nu a fost o lecție despre cum Dumnezeu poate să-și manifeste mânia față de cei care-I terfelesc Numele în mizeria minții lor spurcate, atunci ce lecție ar mai putea primi astfel de oameni? Poate vă gândiți că ce treabă are Dumnezeu cu niște teroriști, când El își retrage protecția și ordinea, se pot întâmpla tot felul de nenorociri. Nu uitați că îngerul protector nu este un basm, ci o realitate simțită de miliarde de oameni zilnic. E suficient ca Dumnezeu să se retragă pentru ca nenorocirea și moartea să-și facă apariția. Nimic pe lumea asta nu e mai periculos ca necinstirea lui Dumnezeu!

Mai bine v-ați ruga să fiti iertați și să încheiați cu batjocura asta, chiar nu e deloc funny, nu știu dacă vă dați seama sau nu că românii nu prea gustă glumele astea.

Atenție, despre faptul că Dumnezeu își apără Numele și onoarea nu o spun eu, ci Scriptura. Vă las aici versetul: “Nu vă înșelați: Dumnezeu nu se lasă să fie batjocorit. Ce seamănă omul, aceea va și secera (Galateni 6:7).” Ce va culege omul dacă seamănă batjocură la adresa lui Dumnezeu? Credeți că va culege binele? Nicidecum! Orbii și morții spiritual nu vor pricepe niciodată aceste cuvinte.

Dacă nu vă schimbați, veți cunoaște nu doar falimentul, ci și mânia lui Dumnezeu!

P.S. Adio oricărui click pe articolele voastre!

Toni Berbece