Skip to main content

Pentru toți Ioanii si Ioanele…

Trebuie să știți că Ioan Botezătorul a fost unul dintre cei mai vocali martiri ai Noului Testament, el si-a pierdut capul pentru că a condamnat păcatul preacurviei Regelui Irod, motiv pentru care Irodiada, “soția” lui adulterină, s-a mâniat si a organizat împreuna cu fiica ei un complot de ucidere a sa. Cele două femei stricate au primit “cadou” capul lui Ioan Botezătorul în urma unui dans lasciv si erotic făcut de Salomeea. Așadar, nu poți sărbători ziua numelui tău prin curvie, dans erotic si alcool, pentru că Ioan este un sfânt, iar așa trebuie să fie și viața ta de crestin.

Trebuie sa știți că Ioan Botezătorul a fost cel care a adus botezul, ulterior si botezul creștinilor. Acest botez nu este un botez al copiilor, Ioan Botezătorul n-a botezat niciun copil, ci doar oameni cu discernământ, dispuși să se lase de faptele lor rele. Ioan era foarte dur si striga in Iudeea: „Pui de năpârci, cine v-a învățat să fugiți de mânia viitoare? Faceți dar roade vrednice de pocăința voastră (Matei 3:7-8).” Așadar, să știți că a fi crestin nu înseamnă sa fii botezat ca si copil si apoi sa nu știi nimic despre învățătura creștină si sa trăiești ca un păgân.

Trebuie să știți că Ioan Botezătorul a fost un om foarte smerit, iar smerenia lui nu a stat în faptul că a mâncat lăcuste si miere sălbatică, ci în faptul că si-a pus viata la picioarele lui Hristos si a spus cuvintele acestea, care ar trebui sa fie si pentru noi un motto al vieții: “El trebuie să crească, iar eu să mă micșorez (Ioan 3: 30).” Așadar, citește mai multe despre Ioan Botezătorul din Biblie si vei afla adevarul si esența creștinismului. Vă binecuvântez pe toți Ioanii si Ioanele si vă doresc să fiți creștini autentici, cel puțin ca Ioan Botezătorul!

Cu prețuire,
Toni Berbece