Skip to main content

De ce credeți în vrăjitorie, magie și ocultism, dar nu credeți în puterea Duhului Sfânt…

Sunt oameni șocați că ies dracii din oameni, dar nu sunt șocați ca exista o cale si de intrare si chiar îi invită. Sunt oameni șocați că Duhul Sfânt vorbește prin proorocii, prin vedenii, prin vise, dar nu sunt șocați că există draci care pretind că spun viitorul. Sunt oameni șocați să audă că există Iad, dar nu sunt șocați când dracii mărturisesc de existența lui si spun să nu fie chinuiți înainte de vreme. Cântă despre flăcările lui, dar nu se tem de el. Oamenii aceștia sunt mai periculoși decât demonii, pentru că demonii știu de iad si se tem de el (Matei 8:29).

Sunt oameni care se tem de Biserici, să nu care cumva să fie false, eretice, să nu care cumva să profite popii si pastorii de ei, dar nu se tem de cluburi, baruri, discoteci si nu le este frică de faptul ca sunt jăcmăniți de bani prin prețuri exorbitante pe care le cer pe un energizant cu puțin alcool sau pe o strică de whisky. Nu le e frică de păcănele, manele, videochat, prostituție, droguri, tutun, alcool si altele care ii fura de sănătate, bani si de viata veșnică. Sunt oameni care blamează Bisericile că bagă frica in oameni legat de păcat, dar mai apoi se întreabă unde e Dumnezeu când fac cancer, când fac avc-uri, când dau in depresii si alte boli din cauza păcatului. Biserica si Dumnezeu i-a avertizat, Dumnezeu a prevenit, ei au ales.

Sunt oameni care văd puterea Diavolului si nu o neagă, chiar merg la vrăjitori când vor să facă rău, să arunce blesteme pe cineva, când vor să recupereze sau să obțină un “beneficiu”, dar nu cred că exista o forță a binelui care-i poate ajuta. Nu înțeleg tipul acesta de creștini care cred in “Diavol”, dar nu cred în Hristos, caută vrăjitoarea, nu slujitorul Domnului. Cred in draci, nu si in îngeri. Cred în posesiune demonică, nu și în exorcizare.

Nu cred în tipul acesta de “creștini”, care Îl fac mic pe Duhul Sfânt, care Îl văd mut, incapabil de a face semne si minuni, de a exorciza draci, de a schimba omul, însă îl vad pe Satana mare si gata să-i posede pe toți prin dracii lui. Eu cred în Hristosul înaintea căruia leșină dracii, cred în Hristosul înaintea căruia scrâșnesc din dinți fariseii că sunt dați pe față, cred in Hristos care vindecă, care iubește omul si nu tace, ci ii spune pe față cât de legat de Diavol e si că are nevoie de eliberarea Lui. Cu acest Hristos vreau să semăn, eu să fiu după chipul si asemănarea Sa, nu El după a mea.

Cu prețuire,
Toni Berbece