Skip to main content

Persecutat pentru credință de către oameni religioși

Când familia lui Toma din Aquino a aflat că acesta dorește să depună jurământul călugărilor cerșetori, l-au sechestrat într-un loc ascuns timp de 15 luni, unde l-au ispitit cu prostituate (ca să guste plăcerile lumii și să-i iasă din minte pocăința) și i-au promis că-i vor cumpăra un post de arhiepiscop de Neapole, dacă tot vrea să urmeze calea credinței (să aibă faimă și bani în sânul unei Biserici moarte care vindea posturi pe bani grei familiilor bogate).

Și astăzi sunt oameni religioși care când aud că un prieten sau o rudă vrea să aleagă calea credinței și să o trateze serios, că vrea să-L urmeze pe Hristos, reacționează din cale afară de drăcesc. Am aflat de mai mulți tineri care mergeau în cluburi, trăiau în curvii, consumau alcool și droguri, dar când s-au lăsat de toate acestea și au zis că Îl vor urma pe Hristos în sânul unei Biserici cu oameni neprihăniți, părinții au luat acești tineri și i-au dus cu forța și cu tot felul de amenințări la multe mănăstiri pentru a se ruga preoții pentru ei că “au înnebunit”. Erau buni așa cum erau, acum s-au stricat că sunt creștini autentici.

Unii folosesc și mormântul lui Arsenie Boca ca loc unde cred ei că tinerilor le iese din cap pocăința, așa cred unii părinți religioși. Păi cum să te rogi la Dumnezeu ca al tău copil să nu-L urmeze pe Hristos, ci să se întoarcă la viciile lui pentru a nu fi un ciudat?

Astăzi a te pocăi e nebunie, a trăi moral și curat e ciudat. Azi nebunia pentru lumea aceasta religioasă este să trăiești pentru Hristos și nu să umbli în felul lumii în destrăbălări, dar totusi făcându-ți zilnic un semn al crucii și declarându-te creștin, de parcă semnul crucii făcut mecanic cu dreapta e un Hocus Pocus, care îți restartează viața ca să o iei de la capăt cu toate păcatele!