Skip to main content

Identități furate…

Ne mirăm că un italian a venit să fure ceea ce în România se fură de aproape 3 decenii. Doar că italianul a fost mai îndrăzneț, el nu a avut răbdare să treacă prin facultate ca rața prin apă. El a pretins direct că are diplome.

În România sunt zeci de mii de “specialiști”, care au ajuns astfel plătind bani grei, uneori nemunciți de ei. De exemplu, italianul acesta, a primit parafa de la o doamnă de la Colegiul Medicilor căreia i s-a făcut milă de el și i-a dat-o. Exact așa a declarat. Cam de la câte mii de euro în sus i se face cuiva milă de o persoană fără diplomă? Aceasta este întrebarea care se pune în România.

Ne mirăm că suntem conduși în mare parte de “experți” parveniți, cu diplome luate la 50 de ani de la facultăți făcute la distanță sau chiar la “fără frecvență absolută”. Însă persoanele cărora li se face milă de astfel de oameni care vor doar diplome nu și munca sunt problema.

Furăm identități, la asta ne pricepem cel mai bine în România, poți deveni peste noapte orice fără prea mult efort. Doar un pic de răbdare, mulți bani puși în multe plicuri și multe persoane cărora “li se face milă” de statutul nostru de oameni fără diplome și fără parafe…

Când ne va ieși din sânge nevoia de a ne suplimenta veniturile cu bani veniți de la puturoși, lichele, escroci și parveniți care vor să fie cineva? Când ne va veni pofta de a face școală cum se cuvine? Când vom realiza că prin muncă se ajunge acolo sus și nu prin “dat din plicuri”?

Da, vânzarea de identități false ucide! România încă vinde astfel de identități nemuncite, când ne vom opri?

Doamne ajută!