Skip to main content

Poveste tatălui cu trei copii

Eram într-o Biserică și le vorbeam oamenilor despre credință, la un momenta dat am simțit să le vorbesc despre bucurie și le-am spus că nu de mult am întâlnit un bărbat părăsit de soție, care a rămas și cu trei copii, iar sfatul pe care i l-am dat a fost să se bucure în ciuda situației create, pentru că Diavolul nu poate face nimic unei inimi și minți bucuroase. Biblia ne spune că bucuria Domnului sau în Domnul, este tăria noastră (Neemia 8:10), deci bucuria nu e o stare oricare, ci o armă. Tot în Biblie, Pavel ne spune: „Bucurați-vă totdeauna în Domnul! Iarăși zic: Bucurați-vă (Filipeni 4:4)!”

Cel rău nu are acces cu depresie, sinucidere, boală sau neiertare acolo unde este bucurie. Deci, tu nu lași nicio breșă Diavolului să intre când te bucuri. Spuneam lucrurile acestea neștiind că pe prima bancă în Biserica se afla alt bărbat cu trei copii părăsit și el de nevastă. Ce șanse erau? Eu nu știam, dar Duhul Sfânt care mă călăuzea să vorbesc știa.

A doua zi m-am dus să-l vizitez. L-am găsit tremurând tot, abia putea merge, era palid și cu o grimasă pe față, ne spunea că a urinat chiar și sânge. Ce tragedie ar fi fost ca cei trei copilași, nu prea măricei, să rămână și fără tată. Așa că mi-am pus mâna pe el și în Numele lui Isus Hristos am cerut vindecare. Am cerut ca boala să-i părăsească trupul și să fie redat întreg și sănătos copilașilor lui. Chiar în ziua aceea Hristos s-a atins de el, iar duminică la Biserică a mărturisit lucrul acesta unor creștini prezenți. Ce am învățat? Că Duhul cunoaște oamenii în profunzime, cunoaște nevoile lor și mai știe ceva, că tu trebuie să mergi să-i cauți, să te rogi pentru ei, să le dai o plasă de alimente și să le arăți dragostea cerului. Du-te în Numele lui Isus și fă ceva pentru semeni…

Cu prețuire,
Toni Berbece