Skip to main content

Povestea uimitoare a unui desen

În scurta noastră vacanță în Elveția, gazdă ne-a fost Raluca. Cum am intrat în casa ei am văzut un desen cu două mâini. Raluca ne-a spus că l-a primit de la o domnișoară pe care a ajutat-o cât timp a fost directoarea adjunctă a unei școli private, care avea și internat.

Domnișoară care a desenat mâinile a venit la vârsta de cincisprezece ani în internat și nu a fost greu să se observe faptul că pe mâini avea niște tăieturi. Din cauza problemelor din familie a devenit rebelă și a căutat de multe ori să se sinucidă tăindu-și venele. Iar ca să uite de durerea din inimă își făcea tăieturi pe brațe. Directorii școlii au vrut să o exmatriculeze, însă Raluca a garantat pentru schimbarea ei.

Astfel s-a legat o prietenie. Raluca i-a promis acestei fete că o va ajuta dacă și ea se lasă ajutată. Astfel că în fiecare zi o lua în apartamentul ei din internat, îi făcea ceai și clătite și-i asculta necazurile. În fiecare zi această domnișoară când intra în biroul sau apartamentul Ralucăi trebuia să-și arate brațele, iar Raluca îi lua mâinile în mâinile ei și le verifica pentru a se asigura că nu s-a mai tăiat.

După multe rugăciuni, după sute de ore petrecute împreună, după lupte duse cu părinții fetei care îi pricinuiau multă suferință, după cinci ani de perseverență, a venit și vremea culegerii roadelor. Tânăra dintr-o depresivă fără scăpare, cum o vedeau mulți, a devenit o artistă, ea luând BAC-ul elvețian și reușind să se înscrie la Univeristatea de Arte din Lausanne.

Ca semn de mulțumire, această tânără i-a dăruit Ralucăi un desen în care a fost imortalizat unul dintre multele momente în care mâna ei era cu grijă și cu dragoste verificată de cea care i-a fost înger protector în cel mai greu moment al vieții. Azi această tânără ajută alți tineri depresivi să iasă din stările lor. În Elveția rata sinuciderii printre tineri fiind foarte mare.

Iată cum un om al lui Dumnezeu poate salva o viață și o poate transforma pentru totdeauna. Mă gândeam oare noi câte mâini am ținut în ale noastre? Așteptăm milioane de euro ca să putem face bine, dar Raluca ne-a demonstrat că uneori ne trebuie decât niște ceai, niște clătite și multă dragoste pentru a schimba o viață. Această domnișoară spunea mereu că nu crede în Dumnezeu, dar în Raluca l-a văzut clar și limpede, iar acum nu mai poate spune că El nu există.

Doamne ajută!