Skip to main content

Prigoana sau urgii

Creștinii ultimelor zile vor avea de ales între anumite forme de prigoană și urgiile mâniei lui Dumnezeu. Cei care vor fi comozi și vor fi niște creștini nepracticanți și de duzină, acei creștini care nu se pot trezi duminică pentru a merge la Biserică pentru că nu “aud alarma”, acei creștini care își aduc aminte sâmbătă noaptea că n-au deschis Biblia și că nu s-au rugat toată săptămâna, acei creștini cărora le este rușine să vorbească de Hristos, care trăiesc doar pentru ei și trupurile lor, toți aceștia nu vor avea nicio șansă în fața amenințărilor Antihristului. Se vor preda de bună voie, de frica cuptorului încins și a gropii cu lei, vor fi primii care vor “pupa” noul sistem ateu și depravat.

Când sistemul demonic al ultimelor zile le va zice să stea acasă și să abandoneze închinarea către Dumnezeu că e aerul pe care-l expiră “infectat”, o vor face, când sistemul demonic al ultimelor zile le va cere să se “ștanțeze” pentru a primi pâine, o vor face, când sistemul demonic al ultimelor zile le va cere să renunțe la a mai lăuda pe Dumnezeu, la a mai citi și posta versete din Biblie “deranjante” pe rețelele de socializare pentru că li se vor șterge conturile, o vor face cu bucurie. De ce? Pentru că nu au Duhul, n-au strâns ulei în candele, n-au vegheat, n-au avut o trăire în neprihănirea lui Hristos, ci s-au mințit că sunt puternici când ei cochetau cu pornografia, curvia, minciuna, furtul, bârfa, ura, răutatea, mânia, cearta, lăcomia și lenea.

Lucrarea de rătăcire și apoi cele șapte urgii apocaliptice ale ultimelor zile vor veni pentru cei care trăiesc în indiferență față de stricăciunile pământului (2 Tesaloniceni 2:9-11), în nelegiuire și în tot felul de patimi stricate. Iar cei care sunt sfinți vor plăti într-un fel sau altul, mai mult sau mai puțin, însă pe aceștia îi va aștepta o răsplătire specială. Creștinismul a costat întotdeauna, cine nu-i gata să plătească nu-i creștin. Așadar, cum ne spune Scriptura foarte clar: “De altfel, toţi cei ce voiesc să trăiască cu evlavie în Hristos Isus vor fi prigoniţi” (2 Timotei 3:12). Iar Hristos ne-a pregătit spunându-ne: “Veţi fi urâţi de toţi din pricina Numelui Meu, dar cine va răbda până la sfârșit va fi mântuit” (Matei 10:22).

Cu prețuire,
Toni Berbece