Skip to main content

Printre blocurile gri…

Azi am fost în Călărași cu ceea ce voi ați dăruit. Am strâns cât să încapă în vreo 5 mașini (unele destul de încăpătoare) și am pornit spre cea mai săracă zonă din Călărași. Ce am întâlnit acolo ne-a șocat. Deși am avut zeci de pungi cu alimente și zeci de cutii cu haine, pampersi și altele, parcă a fost doar o picătură de apă peste un deșert fierbinte. Sărăcia și nevoile lor ne-au ambiționat să strângem și mai multe pentru data viitoare.

Nu sunt oameni puturoși sau răi, sunt efectiv prea săraci să iasă din această situație cu propriile forțe. De exemplu am întâlnit o mamă cu doi copii care a fost abandonată de soț, iar ea avea o sondă la rinichi. În aceste condiții adună peturi și cutii de aluminiu ca să le vândă pentru o brumă de bani. O altă doamnă cu vreo 11 copii ne spunea că în garsoniera ei de la parter șobolanii și-au făcut gaură și au acces chiar în casă, ne povestea că o șapă și o amenajare completă a garsonierei le-ar prinde bine. O altă familie avea 12 și-l aștepta pe al 13-lea ce i-am dăruit i-a înseninat așteptarea nașterii.

Unii sunt efectiv la limita supraviețuirii. Aurel Stoian, Elisei Dragu și alți oameni minunați se ocupă de ei și au deschis un centru chiar acolo în mijlocul blocurilor năpădite de sărăcie. Ce fac ei este un miracol zilnic. Au salvat zeci de copii din ghearele drogurilor, ale prostituției și ale altor nenorociri. Ei sunt lumina lui Cristos din acel cartier. Le-am promis că-i vom vizita lunar și că îi vom ajuta cu tot ceea ce strângem pentru a stinge din sărăcia pe care ei o întâlnesc zilnic.

Cel mai minunat a fost că i-am și colindat pe acești oameni, am întâlnit și oameni bolnavi zăcând la pat pentru care ne-am rugat și i-am înseninat cu speranță din Cristos. Apoi cu unii dintre ei ne-am întâlnit la slujba de la Biserica unde câteva minute le-am vorbit despre Cristos, care nu se uită la culoare, statut social și la condiția materială, ci ne vrea pe toți Acasă, unde nu vor mai fi lacrimi, sărăcie, mizerie, înghesuială și nenorocire.

Așadar, continuați să dăruiți pentru că cel puțin 750 de copii și părinții lor ne așteaptă în zona aceasta din Călărași. Urmează să cucerim alte zone pline de oameni în nevoi. Dumnezeu să vă răsplătească!

Cu prețuire,

Toni Berbece

RO08INGB0000999906461937

Asociatia Centrul Crestin Profides

C.I.F. 36766530

Codul BIC/SWIFT: INGBROBU