Skip to main content

Până când…

Aș vrea să mă rog ca Samuel, până la ultima suflare. Ultima acțiune descrisă de Biblie despre Samuel a fost aceea în care conducea un grup de oameni care se rugau, el era în fruntea lor. Saul a venit să-l omoare, dar a fost cuprins de Duhul Sfânt și a uitat de ce venise acolo, mai mult de atât a fost și umilit, plecând gol și descoperit pentru că înaintea lui Dumnezeu nu poți ascunde nimic, mai ales ura. Rugăciunea e arma mea, stinge răul și aprinde binele întotdeauna.

Aș vrea să ascult vocea Domnului până în acea zi și clipă când urehile mele vor auzi doar vocea Lui și nicio altă voce de pe pământul acesta. Ultimile sunete auzite cu aceste urechi de carne aș vrea să fie vocea Lui, cum Moise a auzit doar vocea Lui înainte de a pleca Acasă. Dumnezeu i-a vorbit și apoi L-a luat.

Aș vrea să predic Cuvântul lui Dumnezeu și să chem oamenii la pocăința autentică ca Iosua, până în ultima clipă. Ultima acțiune a lui Iosua a fost aceea de a-și chema poporul sincer la Dumnezeu. Nu i-a periat, ci le-a zis răspicat: “Scoateți dumnezeii străini dintre voi!” Știa că sunt acolo, cum și noi știm că în Bisericile noastre oamenii ascund vicii și păcate, dar uneori tăcem. Nu aș vrea să tac, cum nici Iosua nu a tăcut.

Aș vrea să iubesc ca Isus, până în ultima clipă, până pe crucea pe care am primit-o și eu la rândul meu. Pentru că fiecare avem o cruce mai mică sau mai mare, e crucea răstignirii urii, egoismului, invidiei, bârfei, zgârceniei și a tuturor celorlalte rele. Până acolo vreau să iubesc, până la moartea mea și până la învierea lui Cristos în mine, adică veșnic.

Cu prețuire,

Toni Berbece