Skip to main content

Puțini să controleze tot…

Citeam ieri cartea “Cel mai fericit om de pe Pământ” a supraviețuitorului Holocaustului, pe nume Eddie Jaku. Acolo spunea că Germania ajunsese controlată de Hitler si SS, o mâna de oameni, care dictau tot cu o ură diabolică. Au ajuns la putere pentru că societatea dormea in nepăsare, la fel cum FNI, care a furat averile a mii de oameni, avea sloganul “Lucram pentru tine in timp ce tu dormi liniștit!” Cred ca acesta este sloganul preferat al Diavolului, tu să dormi că el lucrează spre “binele” tău cum minte si azi.

Povestea Eddie Jaku (a murit la 101 ani) că a fost întâlnit într-un lagăr de muncă forțată de către un prieten al tatălui său, Eddie avea atunci aproape 25 de ani și cântarea vreo 28 de kg. Acest neamț ar fi vrut sa-l ajute, dar îi era frică (frica e instrumentul de control al maselor de către diavolii din oameni), așadar a hotărât să-i aducă în fiecare zi mâncare cu condiția să distrugă ce nu poate mânca. Îi aducea salam însă era atât de slab încât efectiv corpul îl respingea si trebuia să-l arunce. Din cauza malnutriției i-au ieșit bube groaznice pe corp, iar după război a trebuit să facă băi în sulf pentru ameliorarea durerii si pentru curățire. Ura acestor oameni era așa de mare încât intr-un bombardament un nazist l-a salvat pe Eddie, care era legat cu un lanț de mașina la care lucra, însă când a văzut că este evreu i-a dat cu patul armei în cap si l-a înjurat. S-a ofticat că si-a riscat viața pentru un evreu. Ura asta este și azi în milioane de oameni, trebuie doar o scânteie demonică si lumea ajunge din nou acolo dacă nu veghem. O văd in ura fata de copii, fata de familii si credința creștină.

Mă întorc la frica germanilor față de o mână de oameni, de naziști. De fapt mă întorc la frica lumii de azi, frica de o mână de oameni care amenință masele cu legi, cu luarea libertății, cu luarea locurilor de munca, cu luare copiilor dacă nu se supun. E si acesta un început, așa s-a ajuns la ororile despre care povestim cu groază. Ei sunt câțiva, dar au ca instrument frica. Este cea mai puternică armă de distrugere a libertății unei societăți. Spunea Jaku, faptul ca in Germania nazistă totul a început prin restricții de genul: “Nu mai ascultați muzică americană, nu mai mergeți noaptea pe stradă, nu mai angajați evrei, dați evreii afară din firme, turnați orice cunoștință evreiasca știți, etc…”

Atenție mare la frica de oameni, despre care Biblia spune: “Frica de oameni este o cursă, dar cel ce se încrede în Domnul n-are de ce să se teamă (Proverbe 29:25).” Sa nu va fie frica de oameni, ci apărați mereu dreptatea, iubirea, familia, curăția, credința si națiunea.

Cu prețuire,
Toni Berbece