Skip to main content

Preoți cu cod QR de avertizare…

Am citit un articol șocant despre preoții catolici din Franta, care ar trebui să poarte un cod QR, care le va arăta gradul de “obsesie si abuz sexual”. Adică dacă un preot e anchetat pentru abuz sexual apare culoarea portocalie, dacă a fost judecat si s-a constat că este cu adevărat un abuzator apare culoarea roșie si nu are voie sa dea împărtășania si alte acte de cult. Întrebarea mea este ce mai caută în slujirea Bisericii de orice fel un preot care este abuzator? De ce sa-l mai lași in Biserica si sa stea enoriașii sa-i scaneze codul să vadă dacă este sau nu? Poate că unii si caută astfel de abuzatori.

De aceea Europa a ajuns la un nivel maxim de destrăbălare, pentru că și unii preoți au atins același apogeu chiar si in România. Destrăbălarea a rupt mai întâi o mare parte a Bisericii, prima redută de rezistență dinaintea ei si apoi urmează societatea. Citeam tot azi ca in România lucrează în videochat 400.000 de mii de persoane. Este vina Bisericii in primul rând pentru că lumea arată ca cetățile peste care au căzut foc si pucioasă. E si normal ca Bisericile celor care ii tin pe destrăbălați la loc de cinste să nu mai vindece si elibereze de dracii de patimi. E si normal ca Bisericile lor să se transforme chiar în cluburi de noapte si baruri, când ei tin la loc de cinste preoți care si-au pierdut vrednicia precum îngerii căzuți despre care vorbește Apostolul Iuda (Iuda 1:6).

Preoții trebuie sa fie imaginea impecabila a lui Hristos in lume, fără alcool, fără tutun, fără abuzuri sexual, fără înjurături, fără amante, fără vreun soi de flirt cu orice femeie in afara de soție, fără lăcomia de bani, fără să ceară taxe ca vameșii pentru servicii spirituale, ci sa lase omul sa dăruiască cât dorește, cât poate si când dorește pentru Biserica. Preoții trebuie sa lucreze fără mâncătorie, invidie si muncă de denigrare fata de alte Biserici ale lui Hristos si față de alți slujitori, căci Biserica nu-i tarabă să atragă clienți, ci orice Biserică ar trebui să slujească același Hristos si sa ducă oamenii in aceeași direcție, adică spre Cer. Eu ca slujitor trebuie să mă bucur că în altă parte 1000 au fost botezați si direcționați spre Hristos, chiar dacă la mine sunt poate mai putini. Căci așa cum spune Biblia unde este invidie si duh de cearta este multă tulburate si tot felul de fapte rele (Iacov 3:16). Așadar, până când preoții nu vor fi imaginea impecabilă a lui Hristos, Imitatio Cristi, cum spunea Tomas A. Kempis , sau Imago Dei, lumea nu-si va mai reveni. Îl imiți tu pe Hristos, astfel încât lumea sa găsească un model in tine?

Cu prețuire,
Toni Berbece