Skip to main content

Să nu intri cu zile in pământ…

O categorie de oameni care intră cu zile în pământ sunt cei care-și batjocoresc părinții, despre ei zice Biblia că nu prind multe zile pe pământ (Efeseni 6:1-3). Neascultarea părinților în lucrurile bune sau neîngrijirea lor când sunt în nevoi, aduce moartea. Să nu-i cinstești pentru ceea ce au făcut pentru tine îți scurtează cu mult anii. Despre unii se zice: “A murit de tânăr, săracul!” Dar oare de ce? Oare care e cauza morților precoce? Să veghem să nu fim pe lista celor care mor din cauza necinstirii părinților.

A altă categorie de morți cu zile sunt cei care îl batjocoresc pe Dumnezeu(Galateni 6:7). Sunt sute de întâmplări în care o mulțime de oameni l-au luat peste picior pe Dumnezeu, după care au sfârșit tragic. Niște tineri au fost întrebați dacă L-au luat pe Hristos cu ei la drum, dar au răspuns ironic că L-au băgat în portbagaj, însă nu după mult timp au făcut accident, iar din toată mașina doar portbagajul era intact. Așadar, a înjura de Cristos, a face glume despre orice este sfânt, a-L lua peste picior pe Dumnezeu aduce clar moartea precoce.

O a treia categorie de morți cu zile este a celor care îi batjocoresc pe oamenii lui Dumnezeu. Despre Core, Datan și Abiram ne zice Biblia că au fost înghițit de vii de pământ, iar Dumnezeu le-a zis evreilor să se îndepărteze de ei si de corturile lor pentru a nu păți la fel (Numeri 16:26). Oricine se însoțeste cu batjocoritorii lucrurilor sfinte și a slujitorilor lui Dumnezeu să nu se mire că îl lovește cancerul, că apar accidente, că e lovit când îi este lumea mai dragă de tot felul de necazuri. Pentru că atacând o lucrare prin care Duhul Sfânt mântuiește în Numele lui Hristos înseamnă să reprezinți cel mai mare risc pentru Cer, așadar însuși Dumnezeu va fi dușmanul tău. Văd ușurința cu care unii îi batjocoresc pe oamenii lui Dumnezeu, dar uită de Ieroboam, cărui i-a înghețat mâna întinsă când l-a hulit pe proorocul Domnului, iar Ozia s-a umplut imediat de lepră pentru același motiv. Oare azi nu e la fel? Să veghem, decât să aducem jertfa nebunului, care vorbește mult si spre osânda lui, mai bine să vorbim călăuziți de Duhul Sfânt.

Cu prețuire pentru sfinți,
Toni Berbece