Skip to main content

Secretul…

Secretul iubirii este să uiți repede, să uiți cine te-a lovit, să uiți cine te-a vorbit de rău, să uiți cine te-a păgubit și să trăiești ca un om liber, fără a mai căra vorbele rele, faptele rele, gândurile rele care-ți dau insomnii și dureri de cap. Isus s-a purtat mereu ca unul care uita repede, a uitat repede că Petru l-a trădat, a uitat repede că ucenicii au fugit când El era legat, a uitat repede că a fost scuipat și bătut și de pe Cruce a strigat: “Tată iartă-i, căci nu știu ce fac!” Uită și tu…

Secretul dărniciei este să nu calculezi niciodată cât îți mai rămăne în mână după ce ai dăruit, ci să calculezi cât ai strâns în Cer, in acea comoară pe care rugina, molia și mucegaiul nu o pot ajunge. Secretul dărniciei este să nu te bazezi pe ce ai tu, ci pe ce are Tata, nu pe contul tău, ci pe contul Lui. Când dai să ai în vedere că El va umple la loc, mai mult decât ți-ai putea imagina.

Secretul sfințirii este să te compari doar cu Hristos, să te măsori doar cu neprihănirea Lui, nu cu a celor din jur. Pastorul/preotul tău poate cădea cum a căzut Petru, colegul tău de slujire poate cădea cum a căzut Iuda sau Dima, prietenul tău te poate vorbi de rău cum l-a vorbit Alexandru Căldăraru pe Pavel, soțul tău poate să înnebunească precum Nabal, soția ta poate să-și piardă credința ca soția lui Lot sau a lui Iov, modelul tău de erou al credinței poate să se compromită ca Samson, dar tu rămâi mereu cu ochii pe Hristos, este singurul care nu se schimbă, care nu se clatină și care nu dezamăgește.

Cu prețuire,

Toni Berbece