Skip to main content

Sfaturi pentru familii aflate în carantină…

Dragi familii, faceți din acest timp de izolare o binecuvântare și nu o corvoadă. Este vremea să se vadă exemplul creștinesc și Cristos Însuși în fiecare, atât în soț cât și în soție.

Dragi bărbați, “nu vă izolați în izolare”, nu vă închideți în camerele voastre cu televizorul sau cu pasiunile voastre solitare și nu lăsați tot greul gătitului, al spălatului și al temelor cu copiii pe umerii soției. Nu o faceți să-și piardă ani din viață în aceste zile, nu o lăsați să facă riduri și cearcăne. Fiți un ajutor potrivit, gătitut, spălatul și temele copiilor sunt și pentru voi, nu sunt doar datoria ei.

Este un har atât de mare ca în aceste zile să fii preot în casa ta într-un mod atât de intens, adună-ți familia în jurul Scripturii, cheamă-i pe toți ai tăi la rugăciune. Încurjează-i, spune-le ce ai înțeles tu din Cuvânt, arată-le pasiunea ta pentru Cristos și fă-i să se molipsească cu ea. Fă-o pe soția ta să simtă că are în casă un uns al Domnului, un om plin de Duh Sfânt și nu unul firesc și plin de fiere amară.

Dragi femei, zilele acestea sunt zile în care puteți să-L faceți pe Cristos să strălucească prin voi. Fiți pline de dragoste, nu lăsați iuțeala, cicăleala, mânia și tonul ridicat să ia locul bunătății lui Cristos, care trebuie să se vadă prin voi. Este o vreme în care puteți investi într-un mod intens în relația cu soțul și cu copiii. Aceste vremuri sunt de consolidare și nu de destrămare. Dumnezeu ne-a dat nouă familiilor timp cum nu am avut nici în luna de miere (care la unii a fost doar o săptămână), haideți să-l valorificăm la maxim.

Aș vrea ca după această săptămână România să fie plină de familii mai puternice, mai consolidate, mai pline de afecțiune, mai fericite și mai aproape de Dumnezeu. Dar pentru aceasta trebuie să-L rugăm pe Cristos să strălucească prin noi, iar noi să-I permitem să o facă. Chem Duhul lui Dumnezeu peste orice familie și El să umple casele noastre cu dragoste!

Cu prețuire,

Toni Berbece