Skip to main content

Te rog, nu ceda…

David a scris cei mai citiți Psalmi și a devenit o încurajare de reabilitare pentru toți cei ce cad în păcat, după ce a comis cele mai crunte păcate. Nu a cedat când s-a văzut acolo jos, in prăpastia păcatului, ci a strigat la Dumnezeu pentru iertare si curățire, iar azi este un erou al credinței reabilitat de Dumnezeu. Nu te lăsa zdrobit de păcat, ci fă din durerea cugetului si din lacrimile de pocăință o funie pe care si alții să se ridice de la pământ. Azi mulți spun: “Dacă David a fost reabilitat, voi fi si eu!”

Petru a devenit liderul Bisericii lui Hristos după lepădarea de trei ori. Nu te lăsa învinovățit de Diavol după ce si tu te-ai rușinat de Hristos fie la muncă, fie la școala sau în familie, ci lasă-L pe Hristos să facă din tine un Petru, un om care cunoaște gustul amar al trădării, însă care a ales să nu-l mai simtă niciodată. El a scris doua epistole în care a vorbit despre lepădarea de credință in cei mai duri termeni posibili. De ce tocmai el? Pentru că a văzut că poți să te ridici si după ce te-ai lepădat de Hristos și nu ai nicio scuză dacă zaci în mizerie și păcat. Mâna lui Hristos stă întinsă și către cei ce s-au lepădat de El.

Îmi scriu enorm de multe persoane: “Toni, am căzut iar, ce să fac, mă mai iartă Dumnezeu?” Dumnezeu poate ierta păcatele tale, dar nu poate ierta unul singur, lipsa ta de pocăință, nu poate ierta indiferența lui Iuda și alegerea lui de a se duce la ștreangul neiertării, nu poate ierta când tu nu mai ai regret și mergi pe calea largă a păcatului încurajându-te că și alții fac la fel. Hristos iartă orice păcat regretat si abandonat, dar nu poate ierta rebeliunea și moartea în păcat. A iertat cei mai nenorociți oameni, dar nu i-a iertat pe cei care au zis: “Ăsta sunt, nu mă poate schimba nimeni, o să văd unde ajung după moarte!” Iubind păcatul nu-L vei întâlni pe Dumnezeu, ci vei avea aceeași soarta ca Diavolul. Ce alegi?

Cu prețuire,
Toni Berbece