Skip to main content

Ce dăm înapoi?

Cerem cu disperare ploaie de la Bunul Dumnezeu, dar în schimb dăm înapoi sute de mii de litri de alcool distructiv. Azi voi merge într-un sat în care au secat fântânile, iar foamea este mare. Însă sunt conștient că pe mulți îi voi găsi beți, iar pe unele femeie le voi găsi vinete la ochi sau pe mulți copii traumatizați de bătăi si urletele beției. Nu de mult a venit la slujbă un tânăr tare speriat, a venit să-i mulțumească lui Dumnezeu că in urma unei beții nu și-a ucis mama deși a alergat-o cu toporul. Mă uitam la meciul Simonei de aseară iar o reclamă la alcool suna așa: Votca Mizerabilă a Diavolului. Ma gândeam cât de orbi sunt oamenii, le spui că băutul e lucrătura Diavolului si ei tot acolo se duc. Oare câte crime, accidente si nenorociri se întâmpla zilnic din cauza băuturii de alcool pana când omul devine unealta Diavolului?

Cerem cu disperare sănătate când ne trezim cu boli, la bunul Dumnezeu strigam, doar nu la Diavol. Suntem conștienți că Dumnezeu e partea aceea bună, n-am auzit niciun om să se roage Diavolului să-i dea ceva, nici măcar unul, niciun unul bolnav sau beata n-am auzit să i se adreseze Diavolului cu vreo cerere. Însă de ce pe Diavol îl pomenim si-l chemam mereu prin drăcuială? De ce ne dăm Diavolului copiii, soții, soțiile, prietenii si neamurile prin expresia “du-te dr…cului”? Ieri spuneam la slujbă că oamenii cred că n-au nicio legătura cu Satana, însă orice păcat îi leagă de acesta, de nimicitorul. Prin păcate oamenii se închina si-i aduc o mare satisfacție acestui Înșelător și Nimicitor. Scapă de drăcuială, scapă de înjurături, scapă de blestemat și onorează-L pe Dumnezeu cu o vorbire curată!

Cerem cu patos familii și dăm de cele mai multe ori înapoi divorțuri pline de ură și de dorință de răzbunare, cerem cu patos copii și dăm înapoi prunci needucat si abandonați in ghearele viciilor, le dăm mii de lei si-i trimitem la festivale de muzica drăcească unde pică pe mâna drogaților. Eram la un hotel când aud mare zarvă, din pădure au coborât doua tinere care scoteau sunete ciudate, am crezut inițial că fug de vreun peste care le exploatare, dar ele erau drogate deși nu aveau mai mult de 17-18 ani si doreau să facă baie, însă efectiv aveau creierele prăjite de droguri, abia au fost scoase afară din piscină. M-a durut sufletul să le văd in acea stare, mai ales că de curând a murit o cunoștință de 14 ani, o fetiță superbă, drogată de un bărbat de 33 de ani care o si folosea. De asta cerem copii de la Dumnezeu? Să-i creștem fără niciun ghidaj moral, fără credință si fără nicio protecție față de lumea aceasta? Biblia spune: “Cum își va ține tânărul curată cărarea? Îndreptându-se după Cuvântul Tău” (Psalmul 119:9). Ce-i cerem lui Dumnezeu și ce-I dăm în schimb?

Cu prețuire,
Toni Berbece