Skip to main content

Ți-ai luat azi medicamentele?

Medicamentul pentru zgârcenie este dărnicia, dacă în pandemia asta ai strâns doar pentru tine ești un/o zgârcit/ă, ca să te vindeci pune mâna și dăruiește. Vezi că în blocul tău, în scara ta, poate chiar pe palier cu tine sunt niște bătrâni. Fă-le o pungă zdravănă cu alimente și dă-le-o cu o binecuvântare. Vei vedea cum odată cu zgârcenia dispar și îngrijorarea și panica că nu o să mai ai.

Medicamentul pentru ceartă este îmbrățișarea și tăcerea, iar dacă vorbele rele continuă să cadă ca o cascadă asupra ta, tu roagă-te chiar atunci, iar între timp răspunde cu vorbe pline de farmec și blândețe. Cearta se oprește acolo unde nu se găsește unul care să răspundă cu aceeași monedă. Unele medicamente se iau cu gura închisă.

Medicamentul pentru invidie este aprecierea. Apreciază-l pe cel pe care Satana te pune să-l invidiezi și față de care simți o repulsie colosală doar pentru că el are mai mult de-un fel sau de-un altul. Nu tăcerea e medicamentul, ci a vorbi cu apreciere e medicamentul. Eu unde am simțit că se infiltrează invidia lui Cain, am căutat vorbe de apreciere, am căutat să vorbesc de bine, iar invidia a fost topită instantaneu.

Medicamentul pentru pofta rea este înfometarea. Pofta rea trebuie înfometată, izolată fără pic de “hrană”. Nu te mai uita la imagini și filme spurcate dacă vrei să nu mai fi condus de curvie, nu te mai uita la lucrurile lumii dacă vrei o gândire duhovnicească și nu materialistă, nu te mai însoți cu cârtitori, cu nemulțumiți, cu bârfitori și cu denigratori dacă tu vrei să fii altfel. Înfometează-ți poftele rele și hrănește-le pe cele bune. Pentru că ce hrănești aceea ești. Nu poți gândi cerește, când te hrănești doar cu pământ, iar din meniu lipsesc Scriptura și rugăciunea.

Ți-ai luat azi medicamentele?

Cu prețuire,

Toni Berbece