Skip to main content

Tot ce trebuie să știi despre Antihrist

Biblia vrea să fim foarte informați așadar pe durata a 625 de ani Profetul Daniel (Daniel 7 – anul 530 î.HR.), Apostolul Pavel (2 Tesalonicieni 2 – anul 50 d.HR.) și Apostolul Ioan (Apocalipsa 11 – anul 95 d.HR.) ne vorbesc despre caracteristicile Antihristului tocmai pentru a fi bine informați si a ști să ne păzim de el si de duhul antihristic.

Va fi Cornul mic care va deveni mare și va înghiți celelalte împărății prin trădare, fiind hotărât pentru distrugerea pământului (Daniel 7:8). Profetul Daniel ne spune că va avea dinți de fier si gheare de aramă și că va zdrobi ultima generație (Daniel 7:19-20). Distrugerea văzută de Daniel va fi atât de mare încât ne spune că Antihristul acesta nenorocit “va sfâșia tot pământul, îl va călca in picioare și-l va zdrobi”. Deci ce se pregătește lumii este înfiorător de crunt.

Acest corn avea ochi si o gură plină de trufie și de hulă. Adică domnia Antihristului va fi caracterizată de control (ochiul care vede tot) și de mândrie si hulă (Daniel 7:8). Tot Profetul Daniel ne spune că va îndrăzni să schimbe vremurile si legile, adică va spurca tot ce este orânduială sfântă și dreptate (de exemplu atacul față de familie și față de puritatea copilului pe care le vedem azi). Apostolul Ioan ne spune că va instaura o dictatură în care nimeni nu va putea vinde sau cumpăra fără un semn anume, o dictatura Economico-Religioasă neîntâlnită la niciun dictator precedent (Apocalipsa 13:16-17). Ap. Pavel ne spune că necuratul acesta se va da drept Dumnezeu, iar oamenii chiar vor fi amăgiți pentru că arătarea lui se va face prin draci de influență, care vor face semne si minuni pentru el (2 Tes. 2:9; Apocalipsa 13:13)

Va fi îngăduit ca o lucrare de minciună si înșelătorie pentru cei care iubesc păcatul, cum ne spune Apostolul Pavel in 2 Tesalonicieni 2:9-12. Toți cei ce azi trăiesc în păcat vor fi amăgiți, nu vor avea discernământ să vadă apariția Antihristului, îl vor lua de bun si oricât va avertiza Biserica, care va fi prigonită (Apocalipsa 13:7; Daniel 7:25), lumea tot nu-l va vedea ca fiind rău, deoarece lumea iubește păcatul si va fi nimicita cu toate urgiile din Apocalipsa 16.

În ultimul rând trebuie să știi că acest Profet Mincinos, care va căuta să profețească lumii despre Iad ca fiind o lume mai bună, va avea o domnie extrem de scurtă de doar 7 ani, iar după această domnie va fi zdrobit cu suflarea gurii lui Hristos (2 Tes. 2:8). Locul Șarpelui si a acestui ultim profet al lui vor fi în iazul de foc împreuna cu toți cei care iubesc păcatul și-L resping pe Hristos prin împietrirea inimii lor (Apocalipsa 20:10). Să nu zici că nu ai știut și că nu ai fost avertizat. Tu ce ai ales? Pe Antihrist prin păcat sau pe Hristos prin neprihanire?

Cu prețuire,
Toni Berbece