Skip to main content

Tu știi ce vei lua de nevastă?

Dragule, când te căsătorești trebuie să știi că o vei face cu o femeie care este mai sensibilă decât tine. Dacă cu băieții din anturajul tău ți-ai permis să fii uneori bădăran, necioplit, dur și ursuz, cu ea nu merge așa. Ea e gingașă și modelată de fiecare cuvânt al tău, ea va pune la suflet și pe cele bune și pe cele rele. Ea va fi atât de plină de pace și încredere pe cât vei pune tu în ea prin cuvinte. De aceea ai grijă la fiecare vorbă în parte, măsoară-ți bine cuvintele și nu o lovi cu duritatea unor vorbe aspre, ci răsfăț-o cu cele de apreciere.

Dragule, dacă tu nu ai nevoie de flori, de atenții de genul, dacă tu nu ești obișnuit să primești mici daruri și nici nu ai avut nevoie de acestea, dacă pe tine nu te-a impresionat un parfum sau o ciocolată, ea nu e ca tine. Inima ei tresaltă la cel mai mic gest de bunătate. Ea se hrănește cu acestea. Trebuie să înveți cum “funcționează” ea și să te adaptezi. Va fi mereu fericită dacă vei știi să îi faci mici atenții, care îi vor spune că ea înseamnă enorm pentru tine.

Dragule, tu nu ai avut nevoie să-ți acorde cineva timp ca să-i vorbești, să te descarci și să fii înțeles. Tu ai vrut de cele mai multe ori să fii lăsat în pace, dar ea nu este ca tine, ea nu este așa. Ea e diferită, ea are nevoie să o asculți, să o înțelegi și să-i acorzi timp pentru plimbări lungi și liniște, doar pentru voi doi. Lumea ei ai devenit tu, iar izolându-te de ea va rămâne prizonieră într-o lume a singurătății.

Așadar, dragule, înțelege că te vei căsători cu cineva diferit de tine, iar secretul stă în înțelegerea gingășie ei. Nu o compara cu tine că nu e același soi, ea are nevoie de drăgălășie, de atenție, de timp, de romantism și multe altele pe care le vei descoperi singur. Dacă nu ești gata să le oferi mai stai și mai învață, fă-o când ești gata să te dedici în întregime cu S-a dăruit Cristos lumii și Bisericii.

Cu prețuire,

Toni Berbece