Skip to main content

Ulii în jurul Bisericii

Leonard Ravenhill îi scria unui prieten despre o biserică din localitatea sa următoarele: “Tocmai m-am uitat pe fereastră și am văzut un stol de ulii în jurul bisericii. Știam că e moartă, dar nu mă gândeam că până și ulii știu asta.”

Ai avut vreodată sentimentul că o anumită biserică la a cărei slujbe ai fost este efectiv moartă și nu penteu că ai avut tu spirit critic, ci pur și simplu te-au băgat în scaun slujbele de acolo? Da, chiar este posibil așa ceva. Duhul Sfânt nu vine automat doar pentru că niște oameni se adună într-o clădire unde cântă cântări creștine și citesc din Biblie. Comunități moarte de credincioși au existat și pe vremea Domnului Isus și există și astăzi. Unde Cristos nu e cinstit și nu se trăiește după principiile Sale, acea comunitate e moartă.

Și evreii credeau că e Dumnezeu cu ei doar pentru că aveau chivotul, dar și-au luat bătaie zdravăn de la dușman pentru că din cauza păcatului Dumnezeu nu mai era cu ei. Dacă comunitatea din care faci parte are parte numai de eșecuri și de înfrângeri, răul și întunericul doboară pe oricine de acolo, atunci cinstesc doar un “chivot” gol, nu și slava lui Dumnezeu. Au doar niște ritualuri religioase nu și Duhul de viață.

Eram în America când am visat un pastor din România care ținea în mâini un bebeluș care era mort de mult, dar pe care acesta continua să-l legene ca și cum ar fi fost viu. Am înțeles atunci că “și-a ucis” propria comunitate, că Dumnezeu nu-și mai găsește plăcerea în oamenii de acolo pentru că tolerează păcatul deși știu de el. Cu toate că era 2-3 noaptea, m-am pus pe genunchi și m-am rugat pentru acea comunitate și pentru acel pastor. Eli, Saul, Solomon, Ahab și Izabela sunt câteva exemple de leadership spiritual dezastruos, din cauza căruia un popor întreg a fost dus departe de Dumnezeu.

Tocmai mi-a scris o femeie spunând cu durere că pastorul ei predică doar din psihologie că e student la o facultate de psihologie, de Hristos și puterea Lui nu a mai auzit de multe o predică, iar Biserica e pe ducă, ne cerea ajutorul în rugăciune. Era un strigăt de S.O.S. Unii oameni chiar văd și fac diferența între a fi mort sau treaz spiritual.

Cum e comunitatea în care mergi tu? E vie? Oamenii trăiesc în neprihănire? Se întorc oameni autentic la Cristos? Există experiențe cu Dumnezeu și cu Duhul Sfânt? Se aude Hristos vorbind în acea Biserică prin oamenii Săi? Ai crescut spiritual sau ești mai rău ca înainte? Fă o cercetare și vezi ce ai de făcut?Vezi care e voia lui Dumnezeu. Îți va spune ori să rămâi, dacă mai sunt șanse de trezire și atunci rămâi și pui umărul, sau schimbi direcția că doar nu ești pom, ai picioare și călăuzire de sus?

Cu prețuire,

Toni Berbece