Skip to main content

“Și scoatem dracii…” o zi din viața lui Isus

Citeam azi din Biblie și am dat peste una dintre cele mai scurte propoziții care se găsește în ea, care este și cea mai concisă descriere a acțiunii lui Isus pe pământ. Ni se spune că Isus fusese acasă la Petru unde a vindecat-o pe soacră-sa, bănuiesc că cineva a fugit de a dat de vestea sau chiar soacră-sa s-a lăudat la o vecină și astfel a aflat tot satul. Până seara erau toți bolnavii însoțiți de rude la ușa casei lui Petru pentru a cere vindecare și eliberare.

La ușa soacrei lui Petru era o combinație între holul spitalului de nebuni, de dezintoxicare și de urgențe medicale. Bolnavi, dependenți de vicii și îndrăciți cu mințile rătăcite erau cu toții la ușa aceste femei. În jurul lui Cristos roiau cei mai nefericiți oameni, care primeau viață și bucurie din nou. Așa îi identifici pe cei care-L au pe Hristos, lângă aceștia nu vezi mortăciune, ci cele mai mari monumente ale puterii vindecării/reabilitării lui Hristos!

După această sesiune de vindecare atât de obositoare, Isus s-a ascuns pentru a se odihni (El și când se odihnea se ruga). L-au găsit ucenicii și L-au rugat să se întoarcă pentru că mai erau bolnavi acolo, toți îl căutau. Dar Isus le-a zis: “Haideți să mergem în altă parte… (Marcu 1:38)!” Mesajul fusese transmis, Fiul lui Dumnezeu are puterea vieții, cine-L primește în veci nu va mai fi rob efectelor morții.

Plecând de acolo ni se spune atât de direct că Isus predica în Sinagogi, după care urmează această propoziție: Și scotea dracii (Marcu 1:39). Dacă după predicarea noastră nu ies și dracii, vom avea doar un auditoriu religios, dar în mare parte plin de draci. Cam aceiași enoriași pe care-i aveau Fariseii și Cărturarii, aceia mânioși pe mesajul pocăinței lui Isus, aceia care au strigat: “Răstignește-L!” Au preferat decât să moară firea lor păcătoasă mai bine să-L omoare ei pe Cristos. Dar nu știau că El e Dumnezeu.

Cine predică în Numele lui Isus nu doar informează oamenii, ci scoate și dracii din ei. Aceia ascunși bine, camuflați, dracii care nu se manifestă făcând spume la gură și dând ochii peste cap, ci se manifestă prin ură, vicii, invidii și tot ce e rău.

După ce un om aude o predică plină de putere și o pune la suflet, se duce acasă și nu-și mai poate bate nevasta, că dracul de violență a ieșit, nu mai e chinuit de viciul de alcool, tutun, droguri, de curvie și de multe altele, pentru că Isus l-a eliberat de toate. Nu mai e un om egoist, pasiv la suferința celor din jur, nu mai e un simplu om, ci îndumnezeit. Asta făcea Cristos și asta continuă să facă!

Creștinul acela care nu suportă și se teme de lucrarea de eliberate de demoni nu e un creștin autentic, ci doar un om religios. Dacă societatea este în criză este pentru că nu mai sunt creștini care să creadă în ungerea de a scoate draci. Unde e Cristos e și puterea Duhului de vindecare și de eliberare. Când Biserica nu mai are putere să scoată draci, aceștia fac parade afișându-și puterea de distrugere. De multe ori ni se spune în Scriptură că Isus îi chema pe ucenici și le dădea autoritate asupra dracilor. Un ucenic autentic va avea această autoritate. Tu o ai?

Cu prețuire,

Toni Berbece

Text: Marcu 6:13