Skip to main content

Unde nu vei vedea crucea…

În omul în care nu vei vedea crucea lui Cristos, care răstingenște omul cel rău, urât la suflet și egoist, vei vedea demonii îngrămăndindu-se ca în cel din Gadara, în care erau vreu șase mii. Vei vedea profunzimea urii, a invidiei și a răutății împletite cu tot chinul iadului.

În familiile în care nu vei vedea crucea lui Cristos vei vedea ceartă, dispreț, separare, jigniri, bătăi, urlete și chin, pentru că unde nu-i crucea sacrificiului de sine, a iubirii necondiționate, cele mai multe familii ajung la divorț, iar restul trăiesc doar să împartă o ciorbă și niște facturi.

Pe străzile, în școlile, în guvernele și în națiunile în care nu vei vedea proclamată crucea lui Cristos, unde nu vei auzi vorbindu-se despre cea mai mare iubire și despre cel mai mare sacrificiu, vei vedea destrăbălare, beții, droguri, corupție, accentul pus pe carnea și poftele ei nebune și spurcate.

Pentru că această cruce minunată este, așa cum spunea și Pavel în 1 Corinteni 13, trăirea nu pentru “eu” cu orice preț, nu călcarea pe cadavre în mod machiavelic, ci iubirea aproapelui ca pe tine însuți. Cristos a spus că cel mai bun om este cel care este gata să-și dea viața pentru alții, iar apoi s-a suit pe cruce și ne-a arătat cum se face. De atunci crucea este simbolul cel mai puternic din lume, iar puterea acestui gest suprem este cea mai mare forță din lume, forța de care omul avea nevoie de a se învinge pe sine pentru a fi iubitor ca Isus Cristos. Fii ca El!

Cu prețuire,

Toni Berbece