Skip to main content

De ziua ta, dragă Românie

De ziua ta, dragă Românie, îmi doresc să fii vindecată de ciuma numită avort, să nu ți se mai omoare pruncii, să fie născute geniile tale, comorile tale, moștenirea ta, fiii și fiicele tale. Oare câți de Iancu, Eminescu, Enescu, Creangă, Maniu, am omorât, oare câte Marii iubitoare de țară ca regina noastră? Uneori mă gândesc Oare nu pentru că ne omorâm pruncii nu avem pe cine să mai votăm de ani de zile, pentru că doar pământul României știe cât sânge de copii nenăscuți a înghițit. Mă rog să nu te mai împuținezi, ci să-ți crească sămânța ca nisipul mării, pentru că asta e binecuvântarea lui Dumnezeu rostită către poporul lui iubit.

De ziua ta, dragă Românie, îmi doresc să fii vindecată de ciuma numită corupție și lăcomie, să nu se mai îngrașe alții pe cârca ta, Românie. Să nu-și mai umple alții conturile din Brazilia, Panama sau pe unde le-or mai avea, timp în care copiii tăi mor prin spitale infecte sau pe drumuri cu o bandă jumate pe sens pe care mersul e ca ruleta rusească, nu știi pe cine și unde nimerește moartea.

De ziua ta, dragă Românie, îmi doresc să fii vindecată de vicii, să nu se mai înmulțească sălile de jocuri de noroc, saloanele de videochat și cluburile pline de beții și droguri, ca ciupercile după ploaie, ci țara această să fie recunoscută pentru curăția inimii ei și nu după destrăbălarea oamenilor din ea. Femeile noastre frumoase să nu mai fie de vânzare, ci soții și mame binecuvântate.

De ziua ta, dragă Românie, îmi doresc să ai slujitori ai lui Dumnezeu care să te învețe iubirea de Dumnezeu și Scriptura, să te învețe prețuirea aproapelui și norma sfântă a Bibliei, să te învețe cuvintele Mântuitorului și nu tradiții și obiceiuri moarte, fără vlaga de a te vindeca. Mă rog de ziua ta să fii îndemnată să privești spre Cristos, de unde vin sfinții care vor binecuvânta națiunea aceasta.

De ziua ta doresc să fii sănătoasă, iubită Românie!

Cu prețuire,

Toni Berbece