Skip to main content

“Unde sunt vindecătorii în vremuri de Pandemie?”

M-a durut să văd că această întrebare vine tocmai de la oameni care citesc Biblia și totuși nu au înțeles care-i treaba cu minunile și vindecările. Voi da un răspuns pentru cei care, oarecum batjocoritor, abuzează de această întrebare și o postează peste tot, deși nu pe mine vreau să mă apăr, ci credința tuturor în puterea lui Dumnezeu. Pentru că El se poate folosi și de un copil ca să vindece, dealtfel de credința oricui se poate folosi. Oare câte mame nu sunt de fapt niste vindecătoare prin rugăciunile lor? Deci, noi toți copiii Lui ar trebui să fim vindecători.

Răspunsurile mele conțin și niște întrebări. A vinecat Isus toți leproșii din Israel? Nu, ci doar pe câțiva. De ce? Pentru a-și arăta gloria și puterea nemărginită când a hotărât El și când i S-a cerut. I-a înviat Isus pe toți cei care mureau în Israel pe vremea Lui? Nu, ci știm doar despre doi, pentru că scopul Lui nu a fost să ne dea nemurirea aici, ci dincolo. Dar a înviat câțiva pentru a-și arăta stăpânirea asupra Locuinței morților. A vindecat Isus pe toți bolnavii de la Betesda? Nu, ci doar pe unul. De ce? Pentru că așa vrut El, l-a ales de fapt pe cel mai nenorocit dintre ei, pe unul care aștepta de 38 de ani.

Continui cu Apostolii. Au vindecat aceștia pe toți bolnavii din Israel? Nu, nici măcar pe toți invalizii care cerșeau la Templu, știm doar de unul vindecat. Ei au făcut și vindecări în masă, dar nu mereu și nu la o plesnitură de deget, ci când a hotărât Duhul să o facă prin ei. I-au înviat Ucenicii pe toți morții care mureau pe lângă ei? Nu, Ucenicii nu l-au înviat de exemplu pe Ștefan cel omorât cu pietre, dar Petru a înviat-o pe Tabita. De ce el a fost lăsat în mormânt, iar a ea a fost înviată doar Dumnezeu știe. De ce Petru a fost scos din temniță de îngeri, iar Iacov a fost lăsat acolo de aceeași îngeri? Oare nu era Dumnezeu cu el? Ba da. Dar doar El știe de ce. Noi ne supunem voii Lui. Apoi, a întreba stupid de ce vindecătorii nu merg în toate spitalele pentru a-i vindeca pe toți de acolo este de fapt o ispitire satanică la adresa lui Dumnezeu. Nici Isus nu a făcut asta…

Sunt pandemii, sunt situații de foame și de criză în care copiii lui Dumnezeu se supun voii lui Dumnezeu. Ei pot vindeca pe cei în dreptul cărora le dă Duhul putere și autoritate să vindece sau nu pot vindeca pe nimeni. Robinetul vindecării și voia sunt la Dumnezeu, nu la copiii Lui. Și marele vindecător și făcător de minuni Elisei s-a aflat pentru câțiva ani într-o cetate asediată în care femeile ajunseseră să-și mănânce copiii, iar oamenii adunau găinaț să-l prepare. Cel care putea face uleiul să curgă nelimitat și făina să nu se mai termine nu a făcut minunea aceasta cu mulți, ci doar cu câțiva. De ce? Pentru că așa a vrut Dumnezeu, iar când El judecă, toată lumea tace și se supune. Și totuși voi credeți că Dumnezeu nu alege să-i vindece pe unii și în vremuri de pandemie. Pe cine și prin cine? E treaba Lui!

Deci, da, vindecători sunt și azi cu duiumul și chiar tu poți fi unul dacă ai credință!

Cu prețuire,

Toni Berbece