Skip to main content

Uneori așa arată dragostea…

Bridger este un băiețel de doar 6 ani care și-a apărat sora de atacul unui câine. Efectiv s-a aruncat în gura acelui câine doar pentru ca sora lui să scape. Apoi, după ce câinele l-a mușcat de față și de cap, băiatul a luat-o pe sora lui de mânuță și a dus-o în siguranță acasă. A declarat mai apoi că a simțit atunci că trebuie să-și apere sora cu orice preț. Asta l-a costat niște dureri cumplite și vreo 90 de copci, dar nu i-a păsat de ele nici înainte nici după, atât timp cât surioara lui este bine.

Dragostea de cele mai multe ori nu arată ca o inimioară roșie imaculată, ci dragostea uneori arată ca fața acestui băiețel, lipită la loc cu 90 de copci, dragostea înseamnă suferință, sacrificiu și uneori multă durere. Pentru că dragostea înseamnă suferință de aceea atât de puțini știu și vor să iubească.

Cum bine spunea Lev Tolstoi, ne dăm seama cât de frumos este Cerul numai după ființele superbe care vin de acolo, anume copiii. O altă întâmplare care ne aduce aminte de puritatea și dragostea lor este cea a unui copil care a acceptat să-i doneze sânge surioarei, iar în timp ce sângele se scurgea în recipient a întrebat: “Mami, acum încep să mor?” El a crezut că trebuie să-și dea viața pentru surioară si a fost gata să si-o dea. De aceea Isus Hristos a spus clar: “Adevărat vă spun că, dacă nu vă veţi întoarce la Dumnezeu şi nu vă veţi face ca nişte copilaşi, cu niciun chip nu veţi intra în Împărăţia cerurilor.” – Matei 18:3

Cu prețuire,

Toni Berbece