Skip to main content

Minciunile și isteria din media românească

Văd cum în media, fie de pe rețelele de socializare, fie de la Tv, există enorm de multă manipulare, minciună, infuzie de teamă, paralizarea societății și dorința de a o ține într-o panică, care face mult mai rău decât acest Covid. Lunile acestea am consiliat și m-am rugat pentru mii de persoane afectate de frică, anxietate, panică și chiar depresie pe fondul pandemiei. Am văzut mii de oameni afectați de frică însă n-am văzut pe niciunul din apropiații mei (și am mulți) afectați grav de acest Covid, care există, dar care cum spunea cineva nu e Godzilla. Riscul de a muri de Covid este totuși mic, nicidecum atât de periculos încât să stârnească o așa isterie. Cei din timpul Ciumei Bubonice s-ar prăpădi de râs dacă ar auzi de Covid-ul acesta.

Una dintre miile de minciuni ar fi un articol care tot circula pe internet în care ni se spunea că Franța și Germania își vor închide granițele pe doi ani. Chiar mă gândeam ce dor îmi va fi în acest timp de Biserica Profides Paris, că doi ani nu-i voi mai vedea, recunosc că m-am lăsat mințit. Ce să vă zic, zilele trecute tocmai m-am întors din Franța, mai exact din Paris. Franța mult mai afectată decât România e țară verde, dar iată că începe să se teamă de isteria noastră.

Am tot citit articole despre cât de prost crescuți sunt românii și ce indisciplinați au fost ei în stările acestea de urgență și de alertă. Poate vă întrebați cum e acolo, în Franța. Nu, nu sunt mai civilizați și mai obedienți decât noi. De exemplu sunt mii de magazine în care nu ți se cerea mască, vedeam francezi care intrau fără mască, fără vreun stres si fără să urle cineva la ei, unele magazine îți cereau politicos să ți-o pui, altele nu. Da, în Franța se mănâncă și în interiorul restaurantelor, deși le-au murit zeci de mii de oameni. Ei își continuă viața ca și cum virusul ar fi dispărut deja. Au realizat că mai periculos e să paralizezi o țară decât orice altceva. Eram la coadă pentru a intra într-un magazin și am rămas uimit cum mă înghesuiau francezii, eu fiind obișnuit cu rigurozitatea din România, în spatele meu chiar erau doi bătrânei care-mi suflau în ceafă. Nu aveau niciun stres că se pot îmbolnăvi de la mine sau de la alții. De ce? Pentru că au învins teama.

Ce mă sperie pe mine este zelul televiziunilor în care s-au pompat zeci de milioane și care cred eu că fac mai mult decât li se cere, toată ziua ne infectează cu un virus mai periculos decât toate, un virus care afectează creierul, un virus numit frică. Chiar cineva din Paris îmi spunea că mare parte a televiunilor din Franța refuză să mai abordeze subiectul acesta și au revenit la știri obișnuite, ignorând Covidul. Măi oameni din media, chiar nu v-ați săturat? Înțeleg că v-au scos pe unii din faliment sau v-au îmbogățit bugetele banii de la stat, dar mai lăsați-ne cu Covidul. Învățați-ne cum să ne punem masca și cum să ne spălăm pe mâini, dar nu ne mai agresați atât.

Sfatul meu este să vă protejați, purtați mască unde trebuie, spălați-vă pe mâini, dar mai presus de orice protejați-vă mințile de teamă, pentru că altfel, în timp ce unii fac milioane și chefuiesc fără restricții, voi intrați în depresie, o boala mult mai grea decât Covid!

Iar pentru cei care mint le las acest verset:

“Voi sunteţi de la tatăl vostru, diavolul, şi vreţi să îndepliniţi dorinţele tatălui vostru! El de la început a fost ucigaş şi n-a stat în adevăr, pentru că în el nu este adevăr. Ori de câte ori spune o minciună, el vorbeşte din ale lui, pentru că este mincinos şi tatăl minciunii!” – Ioan 8:44

Cu prețuire,

Toni Berbece