Skip to main content

Urna de vot – între cârciumă și curtea Bisericii

Am aflat de la știri că într-o comună din România, s-a instalat urna de vot într-o cârciumă, motivul fiind faptul că nu au avut alt loc “mai potrivit” și disponibil. Păi acolo unde domnește Bacus, dumnezeul vinului și al alcoolicilor, nimic bun nu se întâmplă, nici școala nu-i bună, nici sala de sport nu-i bună, n-ai altă clădire “publică” în condiții bune decât cârciuma.

În altă comună, urna de vot s-a amenajat în curtea unei Biserici, aveau și ei cârciumă, dar nici vorbă să ducă oamenii acolo la vot, au dorit să voteze cu cântece bisericești în surdină, nici vorbă să simtă miros de alcool prin preajmă.

Vedeți? Cum ne așternem așa dormim, când așterni cu Dumnezeu, dormi bine, iar când îți așterni cu Diavolul nu prea mai dormi deloc liniștit. Unii aleg Biserica și pe Dumnezeu, alții crâșma și viciile sărăciei. Așa, ca principiu, nu ai cum să amenajezi urna de vot într-un bar, iar mai apoi să aștepți schimbări în bine.

Oameni buni, nu uitați că nu alegerea unor oameni ne va salva, ci alegerea lui Dumnezeu, care va pune oamenii potriviți pe buletinele de vot și va face curat în partide, ne va salva.

Unora li se potrivește bine acest verset: “Domnul zice: „Când se apropie de Mine poporul acesta, Mă cinstește cu gura și cu buzele, dar inima lui este departe de Mine și frica pe care o are de Mine nu este decât o învăţătură de datină omenească.” – Isaia 29:13

Cu prețuire,

Toni Berbece