Skip to main content

Vei plânge in pernă…

Vei plânge in pernă dacă vei disprețui iubirea stabilă, pe care o ai acum. M-a sunat un tânăr spunând că vrea sa-si ia zilele pentru că soția l-a prins cu amanta și că este foarte dezamăgit pe el si pe faptul că si-a trădat soția si pe Dumnezeu. L-am convins sa nu ia o decizie necugetată, ci să încerce să se împace cu soția si cu Dumnezeu. L-am îndrumat spre pocăință, însă mi-a venit imaginea lui Samson in minte, care a dat o potențială relație stabilă cu evreică de a lui pe o relație pasageră cu Dalia, Dalilă care l-a vândut si care l-a lăsat doar cu lacrimi că ochi nu mai avea. Unii uita ce confortabil si plăcut e somnul când îți ții soția în brațe si cred ca sânul unei prostituate e mai bun, când acesta este pasager ca vata pe băț în ploaie.

Vei plânge în pernă dacă vei disprețui iubirea copiilor tăi si-i vei da pentru o “femeie nebună” sau pentru un “bărbat fermecător”, acea persoană va dispărea intr-o noapte cum mi-a povestit o doamnă că un tânăr s-a ținut de ea sa divorțeze promițându-i luna de pe cer, iar când a văzut-o divorțată a părăsit-o intr-o noapte fără nicio explicație, lasănd-o intr-o balta de lacrimi si disperare. Iar mai apoi a început lupta pe copil cu un soț rănit precum o ursoaică lăsată fără pui. Nimic nu se compara cu iubirea propriilor copii, fa-i sa te iubească si fii pentru ei modelul credincioșiei si al iubirii necondiționate.

Vei plânge in pernă până la adânci bătrâneți dacă nu-ti vei stăpâni poftele, care te vor face să-ti pierzi acel loc numit “acasă”, iar acasă nu-i orice casă, ci acasă este locul in care soția te așteaptă cu o masă caldă, cu o îmbrățișare, cu vorbe călduroase si pline de grijă si mai e acel loc în care copiii îți sar in brațe si te săruta pe obraz ca pe cea mai sfânta persoana din lume. Nu da căminul pe un bordel, nu da iubirea sigură pe o iubire pasageră. Ma uitam ieri la un cuplu care a divorțat după 17 ani, spunând că iubirea lor “scârțâia”. Nu dragilor, iubirea nu scârțâie că nu-i nici din fier si nici din lemn, iubirea e foc din Dumnezeu, iar acest foc nu-l mai ai când nu-L mai vrei si nu-L mai ceri de sus. Mai ai foc in inima din Dumnezeu?

Cu prețuire,
Toni Berbece