Skip to main content

Vestind puterea lui Hristos în Uber…

Ieri am mers cu uber-ul, vorbăreț din fire fiind, am început să discut despre mașini, despre amenzi, despre motoare pe benzină sau electrice, dar în inima mea simțeam că șoferul are nevoie de Hristos. Am început să mă rog să găsesc o portiță prin care să-i pot vorbi despre salvarea prin El. N-am găsit niciuna așa că i-am spus direct: “Eu merg la Biserică acum, e minunat unde merg, Dumnezeu lucrează și schimbă vieți și azi!” Din senin am început să-i vorbesc despre eliberarea de droguri. Atunci s-a întors spre mine și mi-a spus: “Și eu mă lupt cu drogurile, tocmai am scăpat de ele prin niște medicamente și cu ajutorul unui psiholog!”

Am început sa-i spun despre un pasaj din Biblie în care Hristos spune că mulți se eliberează prin puterile lor, dar duhul rău care a fost scos (viciul de pornografie, de droguri, de curvie, etc…) se întoarce cu alți șapte mai puternici și starea omului care a luptat prin propriile forțe va fi mult mai rea. I-am spus că doar Hristos îl poate proteja definitiv în lupta cu viciul lui. La sfârșitul discuției i-am cerut voie să mă rog pentru el. A acceptat cu bucurie și chiar s-a întors spre mine pentru a pune mâna pe el. Acolo în uber m-am rugat cu putere ca Hristos să vină în viața lui și să-l țină puternic în lupta cu dușmanul nostru, Diavolul. Ochii îi sclipeau de bucurie. A plecat fericit, câstigând o cursă spre Rai.

Creștinismul pe care-l vrea Hristos este acesta în care să nu tăcem, în care să “îi silim” pe alții care nu se cred vrednici să între la Cină cu Împăratul, să creadă că și ei pot avea parte, acești oameni schilodiți de păcat și de Diavol trebuie să fie încredințați că noi, trimișii Lui Hristos, avem slujba împăcării prin Sângele lui Isus cu Tatăl. Orbii, șchiopii, cei sărăciți de Satana prin vicii au acces gratis la har, chiar dacă le este greu să creadă, noi trebuie să-i împingem prin sute de încurajări să intre în bucuria lui Hristos. Ieri am reușit să conving pe unul, astăzi mă rog să-i pot convinge pe alții. Tu te lupți ca și alții să aibă parte de Rai?

Noi am primit putere să zdrobim capetele șerpilor, în schimb ni s-a promis protecție deplină față de ei (Luca 10:19), îndrăznește să te rogi pentru bolnavi, pentru cei chinuiți de duhuri, pentru orbi spiritual și vei vedea minunea dezrobirii.

Cu prețuire,
Toni Berbece