Skip to main content

Biblia nu-i bufet suedez…

Unii consideră că Biblia este un bufet suedez și au scos din ea Iadul. Pentru unii nu mai există Iad deși cel mai mult despre acesta vorbește Însuși Domnului Isus Hristos. Cam 30% din învățătura Lui a fost despre viața de apoi și despre pedeapsa veșnică. Unii, că le vine mai comod, au înlocuit Iadul cu anihilarea. Adică dacă nu ai de gând să te sfințești ești dizolvat și n-ai parte de Rai, dar nici de Iad. Fals, fals, fals. Alții au inventat purgatoriul, le este mai comod să creadă că după o perioadă de chin, ajung totuși în Rai. Iar este fals, purgatoriul nu apare nicăieri în Biblie.

Unii au scos botezul creștinesc, adică mărturisirea cu propria gură și conștiință a lui Hristos ca Domn al lor. E mai comod să-i botezăm pe copii și sa-i “azvârlim” în Rai la pachet cu viețile lor ulterioare lipsite de neprihănirea lui Hristos. Uite așa am transformat creștinismul intr-o minciună, adică i-am făcut pe toți creștini încă de la naștere, fără a le mai spune că dacă nu trăiesc ca Hristos, n-au parte de Rai. Mare le va fi șocul “creștinilor nepracticanți” când li se va spune: “Plecați de la Mine că niciodată nu v-am cunoscut!”

Unii au scos profețiile, au scos Darurile Duhului Sfânt, au scos înarmarea cu putere a Bisericii. Vor niște Biserici caracterizate doar de programe dichisite și bine organizate. Am fost la o slujbă unde un tip stătea pe primul rând cu tableta cu cronometru în față, fiecare vorbea și cânta după cronometru. Totul era contorizat la secundă. Dacă ar veni Hristos într-o astfel de Biserică n-ar mai putea elibera un demonizat, n-ar mai putea vindeca un lepros, n-ar mai putea consilia un păcătos, pentru că n-ar fi în program și nici după “încredințarea bisericii”. Nu mai au loc limbile de foc în Bisericile noastre pentru că nici rugăciunile nu mai sunt fierbinți ca în camera de sus, unde Ucenicii au fost botezați cu foc. Se sforăie la slujbe, până și demonii veniți “în vizită” se plictisesc, că n-au cu ce să mai lupte, n-au ce să tulbure că e deja totul fără vlagă.

Luați tot din Biblie pentru că este un întreg, nu un bufet suedez. Dar pentru a lua totul mai întâi trebuie citită. Ai citit din Biblie azi sau ai început tot cu telefonul?

Cu prețuire,
Toni Berbece