Skip to main content

Vezi-ți de drumul tău…

Ne zice Biblia că “Iacov și-a văzut de drum și l-au întâlnit îngerii lui Dumnezeu…” (Genesa 32:1) Cred că secretul este ca mereu să-ți vezi de drum, de relația ta cu Dumnezeu și de ce ți-a încredințat ție să faci. Când Cain s-a uitat la relația fratelui său Abel cu Dumnezeu a luat un par și i-a dat în cap. Cain nu și-a văzut de drumul lui, de relația lui cu Dumnezeu, de lipsurile lui, de ce ar trebui să schimbe în el, ci a vrut să-și elimine concurența spirituală. Așa a apărut primul trișor din istorie și prima schismă religioasă, numai că cel rămas a sărbătorit singur succesul, Dumnezeu îl plângea pe Abel, cum face și azi pentru mulți alții. Nu-ți pregăti parul invidiei când te uiți la succesul fratelui tău, ci fă ceva cu talanții pe care tu îi ai.

Când fratele fiului risipitor s-a uitat la iubirea tatălui față de cel întors de la porci, a devenit gelos, nu și-a văzut de drumul lui, de poziția de fiu binecuvântat, ci s-a pus pe criticat ba tatuajele “fiului risipitor”, ba blugii rupți, ba părul prins in coadă, pierzându-și astfel îngerii buni și înlocuindu-i cu cei răi. Așa ajung unii să-i întoarcă la porci pe fii și fiicele risipitoare, care vin spre casă. Se cred unii ușierii Cerului, își iau poziția de oameni acri și le fac semn tuturor celor care îndrăznesc să se întoarcă acasă mirosind a păcat, să se întoarcă de unde au venit, uitând că primul intrat în Cer a fost tocmai un tâlhar și nu un preot.

Când fiii lui Zebedei nu și-au văzut de drum au dorit ca samaritenii să fie pârjloiți cu foc de sus, pentru că nu-i primise pe ei și pe Isus în satele lor. Ura vine când te concentrezi pe răutatea ta și nu pe dragostea lui Hristos. Când oamenii te urăsc, când simți că ești nedreptățit, când auzi că ești vorbit de rău, tu vezi-ți de drum și nu te abate de pe calea iubirii în Hristos. Vreau și eu să văd îngeri, de aceea îmi văd de treabă.

Cu prețuire,

Toni Berbece