Skip to main content

Când destrăbălarea societății se vede pe trupurile copiilor…

A fost recent un mare scandal între Netflix și restul lumii care mai are cuget, discernământ, minte și reverență față de Dumnezeu. Cei de la Netflix au lansat un film cu adolescente cu buricul gol și care dansează lasciv (film prin care Diavolul mai ia pulsul moral al societății). S-au inflamat spiritele și în România și bine că s-a luat atitudine. Dar mă gândeam că pentru a vedea fetițele acestea de 12-14 ani incredibil de sexualizate, incredibil de lascive, vulgare și despuiate nu trebuie să intri pe Netflix, ci dacă vii în România le vezi la semafoare, la scări de bloc, în Mall-uri și chiar în sălile de clasă începând cu clasa a V-a.

Dragi părinți, cu siguranță că mulți dintre voi încă aveți adolescente și adolescenți prin casă, ce faceți cu ei? Țineți niște ore de dirigenție morală, explicați-le care e treaba cu hormonii, cu stârnirea dragostei înainte de vreme, explicați-le care sunt consecințele unei sarcini la 14 ani, explicați-le că golanii aceia care vor să profite de trupurile lor, își retrag imediat șarmul și vorbele ademenitoare cum află de o sarcină. Ei pleacă la altele în timp ce adolescentele rămân traumatizate pe viață.

Dragi părinți, buricele goale, vorbele vulgare, clipurile spurcate la care se uită copiii noștri, ai românilor, sunt o dovadă că i-am lăsat de izbeliște precum un teren necultivat în care au crescut toate semințele sălbatice, care au zburat pe deasupra lor și care au căzut pe sol în cele din urmă.

Ar trebui să mai băgăm “plugul” disciplinei, al moralității, al bunului simț în brazdă și apoi să semănăm în ei semințele luminii, Cuvântul Scripturii. Nu știți cum? Cumpărați o Biblie și pune-ți-i pe copii să citească un Psalm și un capitol din Proverbe pe zi, rugați-vă cu ei seară de seară, binecuvântați-i dimineața la trezire și la plecarea din casă și puneți peste ei Numele protector al lui Hristos, iar voi fiți un model vrednic de urmat, nu promotori ai păcatului, ai drăcuielilor, ai vulgarității și ai patimilor stricate. Începeți de azi, iar Duhul lui Dumnezeu va fi cu voi să vă dea forța și bucuria purității!

“Cum îşi va ţine tânărul curată cărarea?

Îndreptându-se după Cuvântul Tău.” – Psalmul 119:9

Cu prețuire,

Toni Berbece