Skip to main content

A doua zi de post și rugăciune – puterea rugăciunii…

Dacă oamenii obosesc să mai protesteze, să mai iasă în stradă, să mai voteze, să se mai implice, un mijlocitor niciodată nu obosește să se plece pe genunchi înaintea lui Dumnezeu. Aseară au fost 100 de oameni în stradă, dar zeci de mii pe genunchi rugându-se pentru acest popor.

Azi dimineață când mă rugam am deschis Biblia și am dat peste textul în care împăratul Ahab a fost împresurat în Samaria de către sirieni, care i-au spus așa: “Să-mi dai argintul și aurul tău, nevestele și copiii tăi (1 Împărați 20:5)!”

Satan asta ne vânează și nouă românilor, să ne mănânce aurul și argintul, bogăția vieții, să nu fim binecuvântați, iar tot ce avem material să consumăm pe păcat și să nu ne bucurăm de binecuvântările curate ale vieții. Ieri a fost arestat un bărbat care și-a bătut cei doi copii de câțiva anișori și apoi a trimis filmarea soției care îl părăsise pentru a fugi la muncă într-o țară străină. Nimic mai trist. Diavolul ne fură prin corupție dreptul de a munci în țara aceasta, de aici avem familii dezbinate și copii ca victime sigure.

Cum sirienii le-au cerut evreilor femeile și copiii, la fel face cel rău și cu românii. Cel mai des soțiile pleacă la muncă în străinătate, nu bărbații. Ele găsesc repede ca menajere și alte slujbe de casă, așadar sute de mii de femei au plecat lăsându-și bărbații și copiii în urmă. Femei abandonate sau femei plecate la muncă, asta nu este bucurie, ci un chin îndurat cu multe lacrimi.

Dar azi ni se cer copiii într-un alt mod, se vrea puritatea lor, se vrea ca ei să fie deposedați de ce au mai scump, de curăția lor sufletească, să fie intoxicați cu imoralitate, să aibă o gândire depravată încă de mici, să fie preocupați de sexualitate, de schimbări de gen și de cum mama cu tata i-au făcut pe ei, în loc ca mințile lor să învețe poezii și să numere pe numărătoare. Sunt învățați că sexualitatea se exploatează și nu se controlează, se pune accent pe plăcere și nu pe stăpânirea ei pentru a nu ajunge robi acesteia, animale fără frâu și discernământ.

Ce vom face? Dăm dușmanului argintul, aurul, nevestele și copiii noștri sau ne rugăm și luptăm pentru ei? Pentru că regele Ahab tot prin puterea lui Dumnezeu și-a salvat poporul. Un prooroc a venit la el și i-a spus: “Vezi toată această mulțime mare? O voi da azi în mâinile tale ca să cunoști că eu sunt Domnul (1 Împărați 20:13!” Și așa a fost.

Doamne, izbăvește-ne și pe noi românii de toți dușmanii văzuți și nevăzuți și ajută-ne să ridicăm jugul robiei!

Cu prețuire,

Toni Berbece!