Skip to main content

Ai răbdare…

Avraam a căpătat rezistență și caracter prin faptul că până la 100 de ani a așteptat neclintit în promisiunea lui Dumnezeu că-i va da un fiu, au râs mulți de el, chiar și Sara la un moment dat, dar în acest dor, în această mistuire a căpătat putere și credincioșie. Fiul a venit, Dumnezeu s-a ținut de cuvânt. Dumnezeu este credincios!

Moise a căpătat rezistență și caracter în pustie, departe de familia lui, păzind oile socrului său, mistuit fiind de dorul după casă. Dumnezeu i-a alinat dorul și nu doar că l-a dus la ai lui, dar prin el ai lui au fost duși spre o țară și o casă nouă. Dumnezeu e credincios!

Iosif a căpătat rezistență și caracter ca rob vândut de proprii frați, apoi a fost aruncat în temniță pe nedrept, unde a continuat să aștepte împlinirea unor promisiuni dumnezeiești, care păreau că nu mai vin. Dar au venit. El a fost salvarea familiei lui și chiar a popoarelor. El a fost pâinea națiunilor. Dumnezeu e credincios!

David a căpătat rezistență și caracter fugind prin peșterile și pădurile lui Israel de crudul Saul, care, orbit de invidie fiind, își făcuse unic țel omorârea lui. David aștepta o promisiune care-l mistuita, promisiunea că va fi regele lui Israel. Saul a murit, iar poporul l-a cerut pe David ca rege. Promisiunea a fost împlinită, Dumnezeu este credincios.

Isus a căpătat rezistență și caracter în 30 de ani în rugăciune, studierea Scripturilor și în ascultare față de Tatăl, apoi a venit misiunea de trei ani și jumătate unde a mers spre Cruce, totul a fost spre acest țel de salvate a lumii. Caracterul dumnezeiesc, răbdarea de fier și sutele de ore petrecute în rugăciune i-au asigurat o victorie muncită cu lacrimi, chiar cu transpirație de sânge și piroane în mâini și picioare. Dumnezeu este credincios, a murit chiar El pentru noi urmând același tipar, al muncii, dăruirii, răbdării și al caracterului impecabil.

Poate că până la împlinirea unei promisiuni/țel este o cale lungă, sunt multe suferințe, sunt multe lacrimi, sunt multe oftaturi, dar Dumnezeu nu vrea să fim doar niște răsfățați sau nerecunoscători îngâmfați, ci El ne pune în poziții în care să nu eșuăm din lipsă de caracter. La Dumnezeu este mai întâi caracterul și apoi poziția și împlinirea promisiunilor. Așadar, așteaptă în tăcere prelucrarea ta, nu vei auzi pomii crescând, nici mușchii dezvoltându-se, pentru că ea, creșterea, înseamnă timp, efort supunere și răbdare.

Cu prețuire,

Toni Berbece